Het wel en wee rondom mijn duivenhobby 25-2022

Het was me het weekje wel, de ene na de andere teleurstelling en alles maar dan ook alles draait om onderling respect. Maar uit alles blijkt dat slecht presteren met de duiven niet leuk is maar goed presteren ook niet, sommige kunnen daar echt door veranderen. Maar voorlopig ga ik even gewoon ,,voor mijn eigen hobby,, en probeer daar van te genieten.

Zaterdag vlogen mijn duiven Niergnies in plaats van Pontiose dus zo dikke honderd kilometer korter, zelf vond en vind ik het een goede beslissing i.v.m. de verwachte warmte, lekker in de nacht rijden en in de ochtend vroeg los, gewoon ideaal en het scenario werd ook helemaal zo uitgevoerd . Alleen de wind werkte niet echt mee  en ook compu/live werkte weer tegen. Toch kon ik volgen waar de eerste waren gevallen en zou dus op mijn hok op 9.28 moeten kunnen prikken. Uiteindelijk werd dat 9,45 uur dus weer rijkelijk aan de late kant. Zou ook kunnen zeggen dat de duiven al om 9,27 uur er waren maar allemaal een kwartier bleven zitten maar zo zit ik niet in elkaar en als je dit soort uitspraken herhaalt dan breek je het mooie van de eerste prijs er voor een andere liefhebber af. dus ook hier geldt respect.

Deze week heb ik elke ochtend gereden met de jonge duiven naar Barendrecht en de jongen komen goed af , ik heb ze geen enkele keer kunnen voorrijden dus zaten ze op het dak allemaal op mijn fluitje te wachten terwijl ik de andere jaren hun aankomsten op mijn telefoon kon horen ( dan riep Ienepien ze direct binnen ). Al snel kwam ik op het idee om dat het fluiten te gaan vervangen door een lichtpunt, advies gevraagd aan mijn mattie in Reeuwijk wat hij er van vond. Hij verwees mij door en uiteindelijk kwam ik bij Andre van de Wiel terecht die al jaren met een zwaailicht bij de duiven werk , met goed resultaat. Andre stuurde ook gelijk een filmpje waarop je zijn ervaringen ermee kon zien.

Twee lichten heb ik vandaag op de hokken aangebracht en zal proberen om dit aan de duiven over te brengen op die wijze dat er eind deze week (als het weer het toelaat ) weer gepiep op mijn telefoon in de auto te horen. En zo tobben we maar door met de hobby.

Hopelijk komt er nu weer wat rust in de tent en volgens sommige heeft dit dan weer gunstige invloed op mijn duiven, we zullen zien.

Tot de volgende wel en wee , succes allemaal.

Kees Commijs Postduivencoach.

Comments are closed.