Wie is deze postduivencoach ?

De vrije vogel kwam in 1967 in aanraking met de duivensport. Net een jaar getrouwd ruilde hij op de markt in Rotterdam een konijn voor een paar postduiven. Bij het uitlaten bleven er een paar bij zijn zolderhokje vliegen en de duivensport was een feit. Zijn eerste prijsvlieger was een aanvlieger NL67-380778 een schift duivin die ook voor de eerste successen zorgde in 1968. Ook de NL 67-498787 een blauw bonte duivin zorgde dat het duivenvirus in mijn bloedbanen kwam, deze duivin pakte in 1970 nog de 257 prijs nationaal Barcelona en de 1287 prijs internationaal. Ook de zelf gekweekte NL 70-310552 was een duivin om niet te vergeten met zijn 122 prijs Nationaal Orleans tegen 37155 duiven. In de jaren 80 werden er veel kampioenschappen behaald onder de naam Prins-Commijs en in 1991 onder de naam Commijs-Wijnties. In dat jaar werd ook het fondkampioenschap binnen gehaald in de CCR Rotterdam en tweede Fond (West) in de afd C. In 1993 stopte de vrije vogel met de duivensport. Wel werden er altijd wat duiven gehouden in kleine kippenhokjes waaruit de jongen werden weggegeven. In 2010 is besloten om duiven aan te kopen en de jongen eruit te gaan verkopen. Maar het virus om te sporten met de duiven kreeg de overmacht en dus is er besloten om vanaf 2011 met een duiven aan de wedvluchten deel te gaan nemen.

Er werd een hok gebouwd naar eigen inzicht van 4,20 x 1,10 m, bestaande uit twee afdelingen met een tussenpad van 0,70 cm.

Momenteel (2014) zitten er op het vlieghok een 32 duiven in het kweekhok 7 koppels. Er zullen jongen worden gekweekt voor eigen gebruik die aan de wedvluchten zullen deelnemen. Dus van alle vliegduiven mogen er aan het eind van dit seizoen slechts 32 overwinteren.  De kweekkoppels zijn samengesteld op basis van bouw en stamboomlijnen.Gezocht werd voor de vit/mid-en dagfond in Janssen /Klakduiven. Voor de fond in de v Wanroy duivenlijnen.

Dit is een korte samenvatting van ons hok en mij als duivencoach, hopelijk geniet u van mijn site en leren wij elkaar in de toekomst beter kennen.

Update 20 Maart 2018.

In het vlieghok zitten nog altijd  16 koppels vliegduiven.

In het kweekhok zitten 10 koppels duiven om te kweken.

Jongen kweken we er ongeveer 50 en gaan er vanuit dat we er met 30 aan de jonge duivenafrichting kunnen deelnemen.

Het soort wat we momenteel op de hokken hebben bestaat voor 90 % uit de bloedlijnen van W.A.de Bruijn uit Reeuwijk.

Ook drie aankopen bij de Gebr Kat & zn X  Bloedlijn uit Reeuwijk geven veel succes.

in 2017 werden we eerste kampioen met de jonge duiven. Inmiddels werden er diverse eerste prijzen behaald ( zie pagina)

www.postduivencoach.nl

Postduivencoach,

Kees Commijs sr alias De vrije vogel.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.