Het wel en wee rondom mijn duivenhobby 6-2023

,We zijn weer een weekje verder en nog steeds is de drive en de conditie niet zoals het zou moeten zijn. Niemand zit daar uiteraard mee maar ik zelf wel, met en in je hoofd wil je meer dingen doen dan die je in werkelijkheid gaat doen en dan valt dit weer tegen , en zo tobben we door. Als ik morgen weer opsta is het eerst de honden naar buiten en ze daarna eten geven , dan koffie zetten en een bobootje voor mezelf maken. Sinds enkele weken ben ik van de yoghurt met muesli afgestapt en dat beval mij prima. Gewicht is enkele kilootjes lichter en de spijsvertering zichtbaar beter. Het zijn soms kleine dingen die er toe doen. daarna ga ik naar de duiven hok 1 loslaten en schrappen en de plankjes tegen de muizen van de voersilo verwijderen zodat de duiven als ze binnenkomen gelijk op hun eten kunnen aanvallen. Terwijl dit hok buiten is schrap ik de kwekers en haal ook daar het plankje van de silo. Dan gaan de gespeende jonge duiven de ren in en schrap ik hun hok. Dan is het ff koffie drinken en hok 1 binnenhalen zodat hok 2 los gelaten kan gaan worden, hok twee schrappen en het plankje weg. Maar alles gaat routinematig en echt de intense belevenis van de hobby ontbreekt en waarom ? Ik zou het niet weten anders kon ik er wat aan gaan doen, ik hoop dat een schijnend zonnetje over enkele weken licht in deze duisternis gaat brengen.

Het zeven van het voer en er daarna scheiding in brengen heeft zijn voordeel al bewezen. Alle duiven krijgen nu wat ze toekomt en kunnen eten wat ze willen en anders zijn het alleen de bijdehandjes die het mais en de erwten eruit jatten en de rest met de andere rommel laat zitten. Ik vind het een verstandige zet en ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken.

Bij de duiven gaat alles naar wens , uiteraard zijn er wat eieren gesneuveld en zijn er twee koppels van de vier en dertig koppels niet op eieren gekomen (nieuw aangekochte duivinnen) maar ook dit hoort bij de hobby en roep ik steeds ,,alles komt goed,,. En zo blijf ik mijn hobby ook benaderen , we kweken nu ,vliegen van April tot September en dan maken we de balans van het seizoen 2023 op. Mijn cluppie Sparta staat momenteel zesde in de eredivisie voetbal, die andere voetbalclub van Rotterdam zuid met 43 punten bovenaan . Mijn cluppie heeft 34 munten en speelde wel zeven wedstrijden gelijk, als ,,ik,, in die zeven wedstrijden in de spits had gestaan en zeven doelpunten had gescoord had dit 14 punten extra opgeleverd en hadden ze met 48 punten stijf bovenaan gestaan. Hiermee bedoel ik , het is maar hoe je alles bekijkt in het leven , tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach

Comments are closed.