Het wel en wee rondom mijn duivenhobby 47-2022

We zijn weer een weekje verder, het is koud in huis . Energiekosten rijzen de pan uit dus hou ik de kachels uit om niet in de problemen te komen. Het is te triest voor woorden maar het is niet anders.

Eerst even wat rechtzetten over wat ik vorige week schreef aangaande de prijsuitreiking van de afd. 5 Zuid Holland. Ik werd gebeld door de secretaris dat mijn verhaal niet klopte , het was juist heel erg druk geweest op de feestavond en ook aangaande de uitgereikte prijzen klopte mijn column niet , sinds twee jaar mogen de winnaars namelijk kiezen tussen een herinnering prijs  of een prijs uitgereikt d.m.v. waardebonnen. Sorry wist ik niet en het is recht gezet , maar je kunt ook de waarde aan geld in een enveloppe doen zodat het overal besteed kan gaan worden maar wie ben ik eigenlijk vraag ik me nu af, gewoon Kees Commijs dus niet meer mee bemoeien , vinden (vrijwillige) werkers niet leuk en gelijk hebben ze er zijn er al te weinig.

Deze week moet ik een viertal uitzoeken voor de tentoonstelling komend weekeinde, ik heb er moeite mee , gek vroeger had ik dat nooit en stond weken van tevoren al vast welke ik ging zetten maar nu lukt dat gewoon niet. Deze week al vogels in mijn hand genomen en de conclusie was dat ze nog volop in de pennenrui zijn en dan wordt het al moeilijker, maar we zien het wel , ik was gevraagd en heb ja gezegd dus dan moet ik me er door gaan slaan ook, zo ben ik nu eenmaal.

Dus de rui op het hok loopt wat trager dan ik dacht, maar ik zit daar niet mee omdat ik dit jaar toch niet van plan ben om vroeg te koppelen. Ook kunnen we voor wat het seizoen betreft niet meer plannen, voor je het weet mag je weer een maand niet inkorven en je buurman wel en is een heel seizoen simpel en nutteloos naar de klote geholpen door de mensen die denken van vogelgriep verstand te hebben in den Haag en Papendal. Ja ik noem ze beide, want hadden ze er allebei verstand van dan was er allang een oplossing geweest, want overtuig kracht met bewijs van entingen in handen moet toch tot oplossingen kunnen leiden, maar nee dus.

Ik ga mijn mandje in daar lig ik warm.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach

Comments are closed.