Het wel en wee rondom mijn duivenhobby 44-2022

We zijn weer een weekje verder, laat ik het noemen een weekje van bezinning. Zit met veel andere dingen in mijn hoofd en neem me steeds voor dan ga ik dit doen en dan ga ik dat doen. Afspraak maken met Stefan om te enten, dak aan passen van het hok ,kamertje verbouwen en keuken aanpassen enz. enz. maar het blijft in mijn hoofd en er komt niets uit mijn handen. Zit in mijn tuinhuis , kacheltje lekker aan met een grote pot thee erbij maar te piekeren en te mijmeren. Lijkt totaal in een ander wereldje. Zal de ouderdom zijn vermoed ik maar de kracht om me ertegen te verzetten ontbreekt een beetje. Gisteren weer een schietpartij in de straat en een jongeman van dertig jaar dood , vroeger niet, maar nu ik ouder wordt hakt zoiets er verschrikkelijk in. Waarom ? en zo jong. Maar het leven gaat door en we zullen alles gewoon moeten zien bij te benen.

Uiteraard hadden de duiven al geënt moeten zijn als ik eind November moet of wil gaan koppelen. En dan komt de vraag moet of wil ik eigenlijk wel eind November koppelen , heeft winterkweek veel vruchten af geworpen in het verleden of kost het je alleen twee maanden extra jonge duivenvoer omdat jongen uit Februari (mits goed afgericht) zeker niet minder vliegen. Feitelijk zoek ik een uitweg om mijn eigen traagheid goed te praten wat dus ook niet nodig is want het is mijn ding uiteindelijk, dus ook mijn zaak.

Duiven in het hok ruien zoals het hoort gestadig door , elke dag gaan ze met alle risico gewoon naar buiten. Hokken worden geschrapt en momenteel krijgen de duiven de tweede periode van hun 20 dagen durende paratyfus kuur dus 10 dagen para-coli dan 5 dagen Sedochol en dus nu weer  10 dagen met paratyfus kuur van DAC, misschien doe ik het wel helemaal fout maar ook dit is mijn ding en dus mijn zaak , het is mijn hok en zijn mijn duiven.

Postduivencoach zo kennen we je niet wat is er loos ? Simpel gezegd van alles we leven in 2022 zo zat ik te mijmeren in ons tuinhuis maar leven we eigenlijk wel ons eigen leventje of laten we ons leiden en lijden we onder dit leiden. Ik denk het laatste want we worden dood gegooid met systemen van de grote spelers en allemaal doen ze het anders dus er bestaat geen systeem dat moet je voor jezelf weten uit te dokteren  om ze weer een slag voor te zijn want dat doen de grote mannen ook ze dokteren en testen een hoop mogelijkheden en systemen uit om een ander voor te zijn. En in de duivensport telt naast het hebben van goede duiven het hanteren van het juiste systeem en dat houdt uiteraard heel veel in, voeding ,supplementen, kweekmethode , spelmethode , medicatie, rust, reinheid, regelmaat  ( de befaamde 3 RRR)  enz. enz. en dan beweren sommige dat de duivensport makkelijk is , uiteraard voor dit beweren wel want ze maken op het juiste moment de juiste keuzes.

Veel succes met het maken van de juiste keuzes voor in je toekomst en tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach

Comments are closed.