Het wel en wee rondom mijn duivenhobby 43-2022

We zijn weer een week verder en de duiven ruien dus gestadig door al is het woord gestadig niet helemaal waar, sommige smijten in één keer de hele staart eruit en tegelijk  enkele pennen uit de vleugel. Af en toe is het gewoon een zielige aanblik als je die verfrommelde duiven ziet zitten. Het is de natuur en het is niet anders en ondanks dat ze staartloos zijn gaan ze gewoon elke dag naar buiten en vliegen hun rondjes. Vorig seizoen had ik ze de hele winter vast gehouden en dat is mij niet bevallen dus nu gaan de duiven gewoon elke dag los, met alle risico . Het is kwestie van het risico op de roofvogel enz. te accepteren. Dagelijks zitten er nog aanvliegers tussen maar het rare is deze lopen niet meer binnen en ook de stadsduiven zitten op de plank maar binnenlopen dat doen ze gelukkig niet meer. Waarom gelukkig ? Omdat de stadsduiven er momenteel niet best uitzien met veel natte ontstoken ogen en vuile neuzen, het stadbestuur zou er een beetje beter op ze moeten gaan (of laten) letten.

Deze week uit de activiteiten app van mijn oude vereniging gezet ,iets wat volgens de beheerder een besluit was vanuit de vereniging c.q.vergadering. Jammer want zo kon ik nog iets volgen van tentoonstellingen e.d.. Het is niet anders zal ik het maar zo stellen ,, weg uit de club dus ook uit het hart,,.

Al met al is het rustig in de sport , het NPO bestuur is druk bezig met de organisatie van de Olympiade , iets waar het bestuur in eerste instantie niet blij mee was en veroordeelde maar opeens is het toch belangrijk geworden en zal wel met prestigeopbouw te maken hebben, we zien wel waar dit schip strand en mij zullen ze er zeker niet zien.

Lees elke avond wel wat over de duivensporten volg vaak dezelfde column schrijvers en ben het altijd eens of oneens , niet raar want een andere mogelijkheid bestaat immers niet. Vorige week over het gebruik van pillen , poeiertjes en drankjes  met mooie verhalen erbij uit de boze al die troep , pure commercie, enz..  Ik ben het er helemaal mee eens en ook weer oneens. We zijn aan het sporten en in competitie verband, dus willen we het beste uit onze vliegende atleten halen , gaan ze goed dan zou een poeiertje ze wel eens een extra zetje kunnen geven, gaan ze best dan een pilletje om te proberen de subtop te bereiken , gaan de prima dan ff dat drankje in de pot om bij de echte top te kunnen gaan behoren. Ach , laat ik het gewoon zo stellen , iedereen moet doen waar hij/zij zich goed bij voelt in het behalen van resultaten en daaraan alles doe om dit te bereiken met of zonder pillen ,poeiertjes of drankjes , als je maar plezier hebt in je hobby en zelfs dan mag je Tita Tovenaar spelen van mij ,als je dit maar leuk vind en het je een goed gevoel geeft.

De eerste grote dubbele mand is deze week vol duiven weggegaan en er zitten nu nog een vijf duiven in de twijfel bus, ook omdat er altijd nog een doffer een duivin of omgekeerd kan zijn. We kijken dit nog enkele weekjes aan. De koppels zijn eigenlijk voor 2023 al gevormd en ik schrijf als een doffer een vast broedhok heeft veroverd gelijk zijn nummer en broedhok op een kaartje en probeer zo het overzicht in het hok te krijgen. We tobben gewoon door.

Tot de volgende rondom

Kees Commijs Postduivencoach

Comments are closed.