Het wel en wee rondom mijn duivenhobby 42-2022

We zijn weer een weekje verder en over zes weken worden er alweer volop duiven gekoppeld en wordt er over twee weken al begonnen met bijlichten. Zelf vorig jaar op het hok ondervonden dat bijlichten of niet slecht enkele dagen scheelt met leggen. Simpel gewoon gezondheid en conditie blijven het belangrijks voor een goede aanvang. Zelf ga ik komend seizoen een beetje terug naar af, sommige targets kun je niet halen en zullen altijd een droom blijven en de ,,slogan als je echt iets wilt dan lukt het je ,, is mooi maar gaat niet altijd op. Lukken in de duivensport is afhankelijk van veel factoren die je vaak niet in de hand hebt. Natuurlijk kun je verhuizen naar een meest geschikte locatie maar dan moet je wel financiën daarvoor hebben . Sommige zijn met hun duiven al half Zuid Holland doorgereisd om zo gunstig mogelijk te kunnen zitten. En als dat niet lukt ga je gewoon om herindelingen van de rayon vragen om zo je voordeel te beïnvloeden, zwakker kan het feitelijk niet en ik erger mij er verschrikkelijk aan. Inderdaad de commercie zet de duivensport op losse schroeven, de buitenwereld denkt dat alles in onze sport om geld draait en vergeet dat het grootste deel liefhebbers het als tijdverdrijf en hobby zien die hun veel geld kost. Natuurlijk ben je een domme melker als er iemand voor je deur met geld staat te wapperen om een (uit geselecteerde) duif  te komen halen, en je zegt nee. Of je hebt de mentaliteit om te zeggen ,,wat niet goed voor mij is, is ook niet goed voor een ander ,doei. Drink samen een bak koffie en bevalt de persoon dan gaat de duif gratis in een mandje mee, als hij /zij hem speciaal wilt hebben. Natuurlijk is er een tijd geweest dat ook ik in duivendollartekens dacht maar het heeft me zeker niet gelukkiger gemaakt, een vriendschap wel, veel belangrijker.

Deze week was er een forumavond in Lekkerkerk, ben niet gegaan , wist zeker dat het op die avond uit de hand zou zijn gelopen omdat ik een hele kritische vragensteller kan zijn met alles op het puntje van mijn tong , waarom , hoe , is dat zo, eerlijk gezegd, zijn meestal de woorden waar ik mee begin met mijn vragen. Ook ligt uiteraard Lekkerkerk niet zo in mijn mint , juist daar zitten melkers die zich graag bij Gouwe IJssel willen afsplitsen en in Zuid Holland de hele boel gek maken om er commercieel voordeel uit te kunnen gaan halen. Ik weet het en iedereen weet het en om er dan toch daar gezellig een glaasje cola te gaan drinken zit helemaal niet in mijn aard, als ik naar die achterbakse koppies kijkt wordt ik altijd niet lekker ,zelfs misselijk. Uiteraard mijn ding maar zo ben ik nu eenmaal .  Voor de mensen die in het forum zaten hoop ik dat het voor hun een fijne en rustige avond is geweest, en voor de gewone hobby melkers ook een gezellige leuke avond.

Mijn nieuwe lidnummer is binnen en ik zag dat bij het NPO ook alles was omgezet en de duiven nu ook op het nieuwe lidnummer staan. Aan Benzing Leidschendam gevraagd of het in mijn klok dan automatisch gaat , of Benzing dat moet doen ,of dat ik het zelf kan en mag doen, of dat de vereniging dit moet doen, ik zal wel antwoord krijgen want de service van Ferry en Bep is altijd geweldig,  ik hoor het wel.

Deze week de stamkaarten op orde gebracht en dinsdag of woensdag gaan er een vijf en twintig duiven het hok verlaten , een viertal blijft nog even als reserve  zitten voor als er een doffer of duivin waar ik me in vergist heb opduikt of opeens een verkeerde aanvoerdersband blijkt te hebben.

De verbouwing van het dak van het hok zit nog in mijn hoofd te mijmeren , we wachten af .

En tot slot deze week zag ik tot twee maal toe en verschillende melkers die vanwege ziekte opeens één duif aanboden op internet, vond het een beetje raar, als je geen duiven meer mag/kan houden omdat je niet gezond bent dan ruim je toch niet één duif maar alles op.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach

Comments are closed.