Het wel en wee rondom mijn duivenhobby 35-2022

We zijn weer een weekje verder en wat voor een weekje. Een week met heel veel negatieve maar gelukkig meer positieve reacties.  Reacties waarin liefhebbers schreven dat ik helemaal gelijk had en reacties die me voor alles uitmaakte. Feit blijft dat je wel moet onderbouwen waarom je iemand ergens voor uitmaakt. Als een liefhebber schrijft ,,die klote Rotterdammer komt zelf op geen enkele lijst voor,, dan  is mijn weder vraag ,, toon deze lijsten dan,, want geen enkele is alle uitgebrachte lijsten. En geloof me dat lukt niemand om die te overleggen. Dus gewoon sukkels die bij de iets minder vliegende columnschrijver uit L a/d L een wit voetje willen halen en dat uiteraard ook kunnen krijgen mits ze hem maar betalen. Klaar.

De duivensport staat hier momenteel op een  superlaag pitje , het seizoen is over dus kwestie van schoonhouden , voeren en dagelijks loslaten. Twijfel is er nog over een verbouwing van het hok, niet omdat ik het niet nodig vind, maar gewoon omdat de houtprijzen en de afleveringskosten  te hoog oplopen. Bedrijven maken zichzelf kapot en service wordt minimaal. Dus ik kijk de kat nog even uit de boom , in dit geval het hout.

Vandaag liep er weer een jonge duif binnen en uiteraard weer van dezelfde Amsterdammer maar weer een ander jong, hem direct gebeld en hij was in de galgenwaard in Utrecht om zijn club ehh , eeh, weet niet meer welke ,  te ondersteunen. Hij neemt contact op over de afwikkeling.

Dit is nu al de vijfde duif van hem die hier in de loop der jaren binnen loopt , dit jaar nu in twee weken drie stuks op verschillende dagen en van verschillende vluchten. De liefhebber zei  dat ze er tijdens het inkorven in zijn club vrijdagavond onderling over gesproken hadden, hoe en waarom.  A onze hoksituatie is bijna hetzelfde alleen hij uiteraard in Amsterdam en ik in Rotterdam en B volgens hen omdat vanaf Duffel en Lennik Rotterdam dan de eerste grote stad zou zijn.

Uiteraard is het nog raarder daar de duiven van afdeling 6 ook hier niet over de stad komen maar deze westelijker passeren. Al met al heel raar en misschien is er een melker die ons de uitleg kan geven. Dus de vraag is duidelijk waarom vallen duiven van een bepaald gedeelte uit Amsterdam en vaak van dezelfde liefhebber hier bij mij  op het hok?

Mijn mattie en mentor gaat met zijn jongen als de brandweer en ik zag dat hij met de jonge duiven in Gouwe IJssel in beide rijtjes op nummer 1 staat en dat rechtse rijtje van aangewezen duiven heeft volgens mij niks met aantal meegegeven duiven te maken toch ? En het rijtje kampioensduiven volgens mij ook niet en daar waar sommige blij zijn om een jong te bezitten die alle zes vluchten heeft raak geschoten heeft Willem er  genoeg die nog niet gemist hebben dus gewoon gaat als een speer , super uiteraard , dus laten ,,wij,, die azijnzeikers lekker lullen.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach

Comments are closed.