Het wel en wee rondom mijn duivenhobby 26-2022

We zijn weer een weekje verder een weekje met leuke ervaringen en ergernissen. Vanochtend trof ik dt bericht op mijn telefoon aan op de site van afdeling 5

26-6-2022.

Goedemorgen sportvrienden,

Het uitstellen wordt beloond. De duiven in Le Mans zijn gelost om 07.00 uur met een zwakke zuiden wind en prachtig helder zonnig weer. Succes allen.

De LC.

Dat beloond is echt een ergernis want Le Manz werd gewoon een baggervlucht met nog veel duiven achter terwijl er op zaterdag hogere snelheden en snellere afloop op de dagfond vluchten waren, dus we ,,zijn beloond,, is in deze een amateuristische domme uitdrukking van zich goedpratende lossingcommissieleden ( een woord wat alleen goed is voor op het scrabbleboord) , jammer.

Niergnies werd een redelijke vlucht voor me maar er waren twee heren achter het hok aan het tennissen en dat verknalde dat ik een prachtvlucht had, het was niet anders en het wordt niet anders , leven en laten leven is dan in zo geval mijn motto.

Jonge duiven zijn deze week dagelijks weggebracht en werden dagelijks gelost vanuit Numansdorp, morgen nog een keer en daarna gaan ze bij goed weer het water over, dus weer een stapje verder.

Deze week weer een leuk verhaal wat bijna een Belgenmop zou kunnen zijn. Na het opleren van de jonge duiven gingen de weduwduivinnen los ,die al snel werden achterna gezeten door een bont doffertje , resultaat geen duivin liep binnen maar toen alles binnen was zat ook het doffertje ertussen. Het was een Belgisch doffertje met chipring beplakt met een telefoonstrip erop. Direct de eigenaar gebeld en kreeg een telefoonbandje , ringnummer ingesproken en werd idd direct terug gebeld. Eigenaar zei me dat het ringnummer niet klopte dus keek ik wat ik opgeschreven had en herhaalde het de 56021 , Hij Jos, dat ringnummer hebben wij niet , ik maar ik heb toch wel je telefoonnummer op de duif, zal effe in het hokje gaan kijken en dan bel ik terug .

Ja met Jos Thoné , ik ringnummer klopt de 22- 56021,– Is niet van mij– Ik , zal het ff  voor u spellen 22-5006021, ja die is van mij en de koerier komt hem morgen bij u  ophalen, en alzo gebeurde maar ik kan er nog om lachen.

Verder is er weer rust in de tent en ik voel me daar wel een stuk rustiger bij dus tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach

 

Comments are closed.