Het wel en wee rondom mijn duivenkot 14-2022

We zijn weer een weekje verder en mijn haren staan een beetje overeind na de laatste ,,Op de Hoogte ,, Van het NPO.  Vond ik dat er op dit bestuur weinig was aan te merken tot deze op de Hoogte. Ik juichte toen de vorige voorzitter gewipt werd door het NPO en later ook zijn aanhangers , inderdaad het was een echte dictator met tot doel zijn tunnelvisie in de duivensport als een olifant in de bekende porseleinkast er door de drukken. En dus was het ff schrikken toen ik opeens het woord ,,verplicht ,, weer las in ,,op de Hoogte,, . Het betrof nieuwe software voor de Benzing klokken om een thuisafslag mogelijk te gaan maken.  Verplicht , verplicht ,verplicht ,logisch als het om software zou gaan ter voorkoming van fraude ,dan zeg ik ja , maar in deze situatie onzin en onlogisch twee weken voor het seizoen aanvangt. Onze club gaat helemaal nog niet over op een thuisafslag en dat willen ze ook helemaal niet, komt de sfeer in onze club niet ten goede en zal ook veel verenigingen kapot gaan maken. Denk ook dat iedereen hier voorlopig nog vrijblijvend in moet zijn en uiteraard zal ik de aanpassing er ook in laten zetten maar om nu gelijk te stellen dat het een versie is die gelijk in je klok geplaatst ,, moet ,, worden gaat me echt te ver. En nadere informatie gaf ook aan dat hier andere afspraken over waren.

NPO bewaar de rust in duivenland en past dit even aan, naar ,, als u wilt kunt u de nieuwe versie in uw Benzing ECS laten plaatsen , liefst voor het seizoen 2023. dan heeft iedereen de tijd ervoor en wordt ook de importeur in deze drukke weken niet overlopen.

Zo dat ei is gelegd.

Ook hoorde ik vandaag iets nieuws ,,red Coli,, duiven gaan er snel dood van, en inderdaad na even googelen vond ik deze aandoening en zag dat medicatie ertegen heel duur was, ben benieuwd hoe dit nu weer gaat aflopen. We houden u op de hoogte ehh op ,,mijn,, hoogte als ik meer weet erover of hoor.

In de duivensport en ook hier op het hok begint het te spannen, over enkele weken is het zover en mogen we aan het nieuwe vliegseizoen beginnen. De prijzen van het duivenvoer en andere voedingsmiddelen rijzen de pan uit en dat zal ook wel met de vrachtprijzen gaan gebeuren, dus zal het wel een duur seizoen gaan worden voor de doorsnee duivenmelker. We zien en ondervinden het wel. Eén ding is zeker, als het zo is zullen er aan het einde of zelfs in het seizoen veel de handdoek gaan gooien en stoppen met de duivensport, ik wil geen doemdenker zijn maar het is gewoon een logisch gevolg van.

De coli bij de jonge duiven is hier voorbij , ze staan ook bijna allemaal in de lucht en vliegen goed. Tot op de dag van vandaag nog niets verspeeld al is dit opschrijven ervan een uitdaging van het lot, maar dat zien en ondervinden we dan wel , het is niet anders. Oude duiven trainen geweldig maar zoals bij iedereen is dat altijd zo voor de eerste vlucht, dan zijn we allemaal generaal kampioen , maar na drie of vier vluchten zijn de kaarten meestal alweer geschud.

Dit jaar vervliegen we in de club weer na enkele jaren het Generaal kampioenschap, weliswaar zonder de twee echte fondvluchten St Vincent en Bergerac erbij. Ik vind dit jammer maar de stemming was duidelijk. Er is natuurlijk veel veranderd in de duivensport en er wordt nog steeds veel veranderd, kampioenschappen worden aangepast naar richting lozers door 1:3 te gaan vliegen en dan alle puntenduiven die op een lijst staan op te tellen en te delen door de deelgenomen duiven van het hok. Hoe verzin je het. Vroeger simpel de twee eerst geklokte telde, 1:5   en dan als puntentelling prijzen x km. Dus 200 prijzen op Roosendaal gaf de eerste prijs 8400 punten afgaand met 42 punten. St Vincent met 40 prijzen was eerste prijs 40.000 punten afgaande met 1000 punten. Kijk  toen moest je wel alles meedoen om een echte generaal kampioen te zijn of te worden. Maar tegenwoordig zijn sommige al grootmeester na twee rondjes rond het dorpsplein of de plaatselijke molen.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach.

Comments are closed.