het wel en wee rondom mijn duivenkot.11-2022

We zijn weer een weekje verder en het vluchtseizoen nadert snel nog slechts vijf weekjes en dan kunnen de duiven de container in, sommige worden al nerveus en roeren zich steeds meer. Bij ons in de club is de (zeg maar) keizerkampioen wegens verhuizing vertrokken en anderen denken nu al dat ze in zijn positie staan. Maar ze vergeten dat dit in het komende seizoen pas beslist wordt als het om de prijzen gaat, nu staat iedereen nog op plaats twee en met veel geschreeuw en weinig wol bereik je zeker geen mooie afgebreide trui.

De eerste opvangers zijn al binnen gelopen , allebei duivinnen , eentje van 2021 en een ladiesduif van 2020. Over die ladies duif kan ik nu weer een heel verhaal gaan ophangen maar dat doe ik niet, wel werd weer het gegeven dat deze competitie door sommige mannelijke spelers wordt  (mis) gebruikt benadrukt.

Hier op de hokken gaat alles zijn gangetje, morgen hoop ik de verbouw gereed te hebben en kan dan de rommel rond het hok gaan opruimen en wat rust proberen te vinden in aanloop naar de vluchten zodat ik me daarop volledig kan gaan concentreren. Duiven trainen perfect en vliegen gewoon een uurtje al zijn er weer van die zgn. lolbroeken die beweren dat ze in Rotterdam op het doelenplein lopen. Maar zeg nooit wat over hun vliegende pillendozen want dan zijn ze beledigd, zo dat ben ik ff kwijt.

In ieder geval zitten hier de doffers en duivinnen in hok A al gescheiden en mochten dit weekeinde 24 uur bij elkaar. Hok B gaan de duiven morgen ook gescheiden worden daar het duivinnen hokje op de witkwast na gereed is. Nog slechts een drietal jongen van de vliegduiven moeten gespeend worden en één koppel broed er nog , daar het een jaarling duivin van Willem uit de Murphy lijn betreft en ik er zeker een jong uit wil halen. Zo rommelen we maar door.

Bij de kwekers liggen nu weer kale jonkies van de derde ( en laatste) ronde. Ringen (20) ervoor moet ik nog zien te bekomen , zal er wel een advertentie voor plaatsen.

Jong voor de bon die ik geschonken had aan pv Barendrecht is afgeleverd en ging naar Marco en Bernardina de Kok ,Rotterdam en ook zijn er twee jongen gegaan naar het gezin van Henk Klos in Zoetermeer. Ik heb mijn best erop gedaan, maar schenk geen bonnen meer daar ik de spanning voor mijzelf te groot vind. Als ik iets doe moet ik (voor mezelf) zeker weten dat wat ik schenk 100% goed is en dat kan niet in de duivensport en ik zit ermee als een liefhebber iets koop en later teleurgesteld is in de geleverde prestaties. Maar als ik een jong schenk aan iemand  dan hoop ik ook dat het een topper wordt alleen is mijn angst dat minder als bij een gekochte duif dat dit niet zo is. Daarom kan ik de koper garanderen , mocht het jong niet tot het gewenste resultaat leiden dan krijgt hij/zij volgend jaar een nieuwe , noemt het duiven geven met garantie tot die duif naar tevredenheid er is.

Omdat ik toch in Dordrecht bij de Dutch Golden Classic was Met Phil en Aad om de jonge duiven over te dragen, heb ik daar maar weer eens wat gouden ringen duiven aangekocht. Niet omdat ik deze voor de vorming van mijn hokopbouw nodig had maar gewoon om eventueel wat meer spanning met de kans op een geldprijsje aan het jonge duivenseizoen toe te voegen, van de volgende liefhebbers waren de aankopen, Harrie van Boxmeer, A.G. de Knijff, Cees Broekhuisen, C.Broekhuisen jr en Michel Vervelde  (jeugdspeler die prachtige uitslagen maakt). Ook dit neemt weer een aparte spanning mee straks, daar je hoopt niet alleen voor jezelf maar ook voor deze liefhebbers resultaat te behalen.

We zijn weer wat bijgepraat en dus tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach

 

Comments are closed.