het wel en wee rondom mijn duivenkot 3-2022

We zijn weer een week verder en op de column van vorige week door te gaan , ik pakte tegen mijn zin in de koe bij de horens en zette Maandag de koppels bij elkaar. Rustig één voor één de duivinnen bij de doffers in de broedbakken. Maar mijn mattie zegt altijd dat duiven voelen in welke staat je zelf verkeerd en al vaak constateerde ik dat hij daar gelijk mee heeft. Na koppelen zag ik de andere dag al dat het niet zo ging zoals ik het wilde. Doffers die een eigen broedbak hadden werden opeens eigenwijs en wilde er twee , kortom ik heb alle bakken opengezet en ben het hok uitgevlucht, ik was het gewoon zat. Zo goed als het bij de kwekers ging zo een chaos werd het nu, Nu een week verder is het aardig onder controle maar naar mijn zin homaar en dan moet ik hier nog een seizoen mee gaan door huppelen , wat een stelletje opstandige duiven het lijkt de Nederlandse bevolking wel, ook de eene opstand en demonstratie na de andere omdat ze hun zin willen hebben, en in wezen reageerde ik hetzelfde als de beleidmakers ik deed mijn ogen dicht , keek een andere kant open sloot de deur van het hok. In wezen reageerde ik net als die slappe burgermeesters en regeerders.

Resultaat is uiteraard hogere kosten en meer werk , gemaakte kaartjes en mapjes kunnen in de prullenbak en nu maar afwachten welke doffer pakt welke duivin, dan opnieuw een mapje maken en broedhokkaartjes, lekker bezigggg. In de blokhut is het helemaal een chaos en na het seizoen gaan die twaalf kleine broedbakken eruit en komen er negen grotere voor terug, ook in hun broedbak moeten de duiven ruimte hebben , al weet ik dat ze tijdens het jonge duivenseizoen zelfs in zitvakjes op enkele pennen willen gaan zitten broeden als ze hun lief gevonden hebben.

En feitelijk is dat waar alles om draait , de duiven moeten het naar hun zin hebben om de juiste motivatie op te doen en de liefhebber daar geld het zelfde voor , en gaat de vonk dan over dan is een goed seizoen gegarandeerd.

Wat mee speelt is natuurlijk de aanschaf van een nieuwe pup ,,Bellabear,, ook zij moet aandacht en haar opvoeden is nu even belangrijk en kost ook de nodige tijd. Maar gebeurt er dan net iets als je van plan bent om naar de duiven tegaan om die te verzorgen , dan slaat de stress toe en ben je gespannen en dan denk ik aan de woorden van mijn mattie dus……oorzaak bekent.

Tot de volgende rondom,

Kees Commijs Postduivencoach

 

Comments are closed.