Het wel en wee rondom mijn duivenkot 50-2021

We zijn alweer een week verder en volgende week zit rond deze tijd de kerst er ook alweer op en stevenen we op de jaarwisseling af en laten we gelukkig weer een klote jaar achter ons . Een jaar waarin we in de duivensport veel sportgenoten of hun familie verloren hebben, ziekten als kanker en covid 19 hebben er flink in gehakt. Natuurlijk kunnen we onze ogen sluiten voor die dingen maar dat zou uiteraard heel dom zijn omdat heel veel mensen hier veel leed van ondervinden. Ook onze sport vergrijst en veel liefhebbers ondervinden de last van het ouder worden , heel erg en verdrietig maar ook hun familie en vrienden lijden hieronder, hopenlijk denken wij hieraan altijd maar zeker ook in de komende dagen als we rondom de kerstboom met zijn lichtjes aan een rijk gevulde tafel zitten.

Vorige week ook de reportage van Wolvers van ’t Oever op deze site gezet en op facebook en de reacties waren hartverwarmend , in een nieuw jasje gestoken vermoed ik dat ,, we,, hiermee doorgaan. Bij een mooie prestatie wordt het ,,op bezoek bij ,, en bij een algemene reportage  ,, de twaalf vragen aan,,. Ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken.

Op eigen hok gaat alles naar wens , zoals ik schreef een mooie duivinnenkast van  Phil gehad , is een kast van de Natural maar denk dat ik er toch wat aan gaat vermaken om hem aan een bepaalt praktisch inzicht te laten voldoen. Tevens moet er dan een hok aangepast gaan worden, de tijd zal het leren.

Ook kwam hier het eerste jong vandaag uit het ei  van een koppel wat me eigelijk verraste, het is niet anders en het komt vast goed.

Wel werden we vandaag verrast toen we  een fles met duivendrank testte.  Er moest 3 ml op twee liter water volgens de gebruiksaanwijzing. Toen we dat deden en de PH van het water meten bleek deze 2,4 te zijn, dus iets wat je je grootste vijand nog niet wilt laten drinken, laat staan onze duiven , en dat is nog heel slecht ook. Dus fabrikanten schijnen dingen voor te schrijven die zeker niet deugen, dus ik raad aan heel voorzichtig met middelen om tegaan . Je maakt meer kapot dan je lief is.

Verder wens ik iedereen gezellige kerstdagen zover dat mogelijk is.

Kees Commijs  Postduivencoach.

Comments are closed.