Het wel en wee rondom mijn duivenkot 49-2021

We zijn weer een weekje verder en gaan hard richting 2022, drie weekjes dan is het alweer zover. Dan kunnen er weer ringetjes om editie 2022, dan heeft iedereen weer hoop op een zgn superduif, dan zijn er weer dromen.

In het duivenhok gaat alles gewoon zijn gangetje, voer mengen tot een mengeling die je aanstaat , hokken schrappen , voeren en water geven . Deze week een weekje knoflook erin en nu weer schoon water. De zeven kweekkoppels zitten nu alle zeven te broeden. Één koppel zal iets eerder zijn maar de rest volgt na de kerstdagen of erop. We zien het wel en dat is een credo wat ik steeds meer ga gebruiken , bewaar de rust , we zien het wel. Duiven observeren en gewoon je ding doen we zien het wel en de één doe het zus en de ander doet het zo, we zien het wel.

Momenteel gaan er dus elke dag een hok van twaalf doffers uit, of dat tot succes zal leiden ? We zien het wel. Voorlopig wel geconstateerd dat er een ,,echte etterbak,, bij zit waar de andere elf echt bang voor zijn, een echte tiran.

Zaterdag met Philip naar de liefhebbers Wolvers van ’t Oever gereden om dat eens een kijkje te nemen. Deze week zal ik deze ondervinding aan internet toevertrouwen , vermoed morgenavond.

Vandaag liep ik tegen een mooie duivinnenkast aan voor twaalf duivinnen , Phil zei ,,kan je hem gebruiken,, ? Dan is hij voor jou. Perfekt en bedank. Als ik nu het zijhok ga verbouwen kan ik dit direkt aan deze kast aanpassen. En met verbouwen bedoel ik  golfplaten op de blokhut leggen met aan iedere kant een lichtplaat . Dus singels van het bestaande dak eraf, glasplaten eruit . Daar waar de glasplaten lagen komt er gaas voor, met daarboven de lichtplaat. Dan komt er toch weer een vuile lucht verdwijn opening net als in 2017/18 toen er een steekraan inzat. Onder de golfplaten dus hout en de gedachte is dat dan de luchtstroming tussen het hout en golfplaten het hok zuivert van vuile lucht. Zeg ook ,,de gedachte,, want de praktijk zal dan uitsluitsel moeten gaan brengen. En dat is het mooie van onze duivensport, blijven proberen en blijven dromen.

Kees Commijs Postduivencoach.

 

Comments are closed.