Het wel en wee rondom mijn duivenkot 47-2021

We zijn weer een weekje verder en feitelijk een weekje van niks. Slecht weer en dus niet prettig om buiten te zijn en ook in de hokken is het nu niet echt prettig toeven, ik kan slecht tegen kou en vocht.  En laten we nu eerlijk zijn , als je in de ochtend het schrapmes erdoor haalt, wat bij mij ongeveer dertig minuten werk is voor alle hokken , dan de drinkbakken ververst en alle duiven van voer bedient sta je met een uur weer in huis en heb je ze nog kunnen bewonderen ook.

Op papier staat alles al zoals het moet gaan worden bij de koppeling en de duiven zijn ook allemaal al voorzien van een stamboomkaart, dus alles is perfekt in orde. Tenminste dat dacht ik! In de vereniging hielden we nog een verkoop van enkele late jongen , enkele zomerjongen en enkele bonnen. Erbij zaten enkele duiven waarin ik wel interesse had , duiven uit geweldige ouders en eerste prijswinnaars. Mijn voorkeur ging uit naar duivinnen van Klaas & Rik van Dorp en Wolvers v/d Oever, een duivin uit het beste van Piet de Waal& zn kon ik ook niet laten zitten en toen er een laatje van de gebroeers Poelman uit een doffer die heel Rotterdam dit jaar op een hoop vloog tegen een aanvaardbaar bod mee naar huis kon, deze ook maar toegevoegd . Dus dan ga je al schuiven in het kweekhok. Sommige goede vliegduiven (2017) die voor de kweekhok bestemd waren gingen terug naar het vlieghok en wederom was alles op papier in orde, gelukkig. Maar er was nog een twijfel geval waar ik bij de aankoop al aan twijfelde en dit openbaarde zich duidelijk deze week en ik ben er nog blij mee ook al komen er dus weer aanpassingen. De duivin van Wolvers v/d Oever blijkt kloten te hebben en zat op de grond te klooien met de ,,Kleine Sharon,,  van Everling /Willem de Bruijn en het ,,Wolvertje,, is een 100% Willem de Bruijn, en het is nog een mooi koppel ook nog.(twee blauwen)

En gisteren (zaterdag) was het zover, samen met Philip Huksloot was ik een hokbezoek wezen afleggen bij de familie Klos in Zoetermeer, (uiteraard deze week meer over dat hokbezoek op deze site) toen ik later thuis kwam was de bedoeling dat ik enkele koppels ging samen zetten maar inmiddels was het al flink aan het schemeren en moest ik dus snel aan de slag om te doen wat ik mij had voorgenomen.

Koppel 1 was niet zo moeilijk , koppel staat al jaren op elkaar Mister Bolt X Slappe Sharon

Koppel 2 heeft twee jaar terug op elkaar gestaan dus Klz Zuster Euro ( Willem de Bruijn) X Goudklompje (inteelt 003 Schumacher )

Koppel 3 is een koppel dat geheel uit het vlieghok naar het kweekhok is verhuisd, De Reeuwijker (Willem de Bruijn ) X De Hoerenloper ( 3 x 1 ste prijs  Heremans X Willem de Bruijn) , de bedoeling is dat na een ronde de duivin naar het vlieghok gaat en hopenlijk het Poeltje in januari geslachtrijp is om tegen de reeuwijker te zetten.

Koppel 4 is Willems Schalie ( Willem de Bruijn ) X Waaltje ( Piet de Waal en zn vader 2 x 1 ste en 4 x 2 de prijs)

Koppel 5 Is Jonge Froome (Everling /Willem de Bruijn X Verkerk) X Bony ( Heremans /Willem de Bruijn x Willem de Bruijn /Braspenning), Bony gaat na deze ronde naar het vlieghok terug als weduwduivin en Jonge Froome mag het hok gaan verlaten dus gaat op de tranfermarkt, uiteraard met de straks volgende reden.

Koppel 6 is Goldfinger ( Willem de Bruijn /Willem de Bruijn )X  Cola (Klaas van Dorp & Zn  Amos X Nicole ).

Nu toen alles in hun broedhok zat deed ik in het hok van de jonge duiven een broedbak open en zette er een schotel en matje en en bingo Wolvertje X Kleine Sharon waren direkt in hun nopjes, dit mag dus voor een ronde want dan verplaats ik ze naar de plek van koppel 5 zoals ik al eerder beschreef. Al met al had ik zaterdag en vandaag weer de nodige afleiding en tot nu toe loopt het gewoon voorbeeldig, op rolletjes zoals je dat noemt.

Ook deze week de twaalf doffers die in de blokhut op weduwschap gaan drie keer los gehad , eerste keer leken het wel piepers die ik aan het uitwennen was op drie na die wel gelijk de lucht in gingen maar de tweede keer zochten ze de regenboog op wat een schitterend gezicht was.

Duivensport moeilijke maar prachtige hobby , tot volgende week.

Kees Commijs Postduivencoach

Comments are closed.