Het wel en wee rondom mijn duivenkot 46-2021

We zijn weer een weekje verder een week waarin Rotterdam in brand stond. Jongelui waren aan het rellen  en waarom , niemand weet het eigenlijk , gewoon rellen , uitdagen , vernielen en vechten met politie en andere hulpverleners. Mensen die ook een vrouw en kinderen thuis hebben zitten, respektloos gewoon. En nu gaat het als een olievlek het hele land door en vanuit de schreeuwers in de regering hoor je niets terwijl allang het leger ingezet had moeten worden, dit is iets waar bewoners niet op zitten te wachten. We willen rust in deze toch al moeilijke tijden waarin bijna wekelijks wel een bekende van je is heen geggaan. Respekt voor elkaar, dat moet het toverwoord gaan worden.

Ook in de duivensport verandert er veel en in mijn ogen niet ten goede. Mensen zien je tegenwoordig als een rijk persoon omdat je duiven hebt en die alle krantenberichten aangaande de duivensport lezen. Nu weer de verkoop van de Golden ten, leken kijken hun ogen uit , hoe kan dit. Zelf lees ik het wel maar ben er totaal niet in geintresseerd omdat het ver van mijn bed is. Liefhebbers die zelf altijd stellen mijn beste verkoop ik niet , ik kijk wel uit dan verkoop ik de kracht van mijn hok brengen er duiven en dan schrik je wat hun mindere duiven welke om hun naam gekocht worden opbrengen. Mag van mij maar het is pure waanzin die de duivenspot negatief belicht richting buitenwereld.

Waar is onze hobby gebleven , de sfeer en de gezelligheid . Een oud voorzitter van mij zei het geregelt tegen zijn leden ,als het je alleen om het geld gaat, moet je stoppen en dan herhaalde hij het om kracht bij te zetten met,, geld ,geld geld,,.

Vanochtend ging ik nog even een bakkie doen op een landje in het kralingse bos , Phil was bezig om een kast te maken tussen zijn broedbakken en dan geniet ik , dit is duivensport lekker prutsen in of aan je hokken . Zelf maak ik nu plankjes op de mix ochtendvoer emmers van WdB zodat er dan vogelzand in kan en op het plankje een drinkbak, zet ik de drinkbak even op de grond dan is het een idiaal krukje om ff van je duiven te genieten. Maar de hoofdzaak is dat je lekker aan het prutsen bent en tijdverdrijf hebt.

Vandaag even wat duiven door de hand genomen  sommige hebben hun laatste pen uitgestoten en anderen moeten er nog één of twee. Duiven voelde wat zwaar aan dus een maaltijd overgeslagen en de avondmaaltijd wat zuivering. Morgen gaan ze weer in het normale stragiem. En zo klooien we maar de wintermaanden door. Volgende week zitten er vermoedelijk enkele koppels bij elkaar maar ook daar twijfel ik nog aan, omdat het noodgedwongen in Januari koppelen mij vorig jaar goed is bevallen. We zien het wel en u hoort het nog.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach

Comments are closed.