Het wel en wee rondom mijn duivenkot 43-2021

We zijn weer een weekje verder en dus ook met mijn duivensport. reportage in Belgie wezen maken , de laatste zaken rondom de verenigings duivenverkoop zijn afgehandeld en ik hoop dat de penningmeester dat ook gedaan heeft , en dan is alles weer op normaal.

De winter is nu eenmaal voor de duivenmelker een ééntonige tijd. Hokkies schrappen en water en voer geven . Duiven blijven binnen en af en toe eentje in de hand nemen , gewicht checken en de stand van de rui. Binnen heb je nu tijd om de administratie bij te werken aangaande je duiven , stamboomkaarten maken , koppels 2022 op papier samenstellen, entlijsten en hoklijst maken enz enz . En net als je dan denk ik ben er , koop je er een duif of duiven bij en kun je weer gaan schuiven.

En dat is juist de charme van de duivensport en je passie die je erin steekt , bezig blijven met je hobby , zoeken naar verbeteringen , lezen hoe anderen het doen enz.

Ik krijg altijd van iemand ,, de duif ,, en eigelijk lees ik dan alleen maar de colomn van mijn mattie , Willem de Bruijn, ook één en al passie voor onze sport. Hij schrijft altijd een mooie column al zitten daar wel eens dingen in dt ik denk ,hoho, maar dan ga ik zoeken, zoeken en ondervinden dat is ook het mooie van onze duivensport. Wat bij de eene liefhebber perfect werkt kan bij een ander tot een mislukking leiden. Ook dat is duivensport. Flessen duivenvocht vliegen er bij de leveranciers weer uit de schappen , bij de één leiden ze tot succes bij de ander lijdt het tot een ramp. het is een kwestie van ,,en ,,,,en ,,+.

Maar alles zelf uitvinden en ondervinden dat zijn de troeven in de duivensport.

Dit geld voor de bouw van je hok , het voeren , het verzorgen en zelfs tot het koppelen , kweken enz, zelf ondervinden en uitzoeken. wat bij de één wel lukt zal bij u niet lukken dus moet je het anders doen, ik zou zeggen veel succes en tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach.

Comments are closed.