Het wel en wee rondom mijn duivenkot 42-2021

We zijn weer een weekje verder een hectisch weekje met veel obstakels maar we hebben er ons weer doorheen geworsteld.

Er kwam enkele weken terug het verzoek van een duivenvriend uit de club of ik op mijn printer kon scannen en hem kon helpen de verkoop van bonnen en duiven voor de club te regelen, en zoals altijd zei ik kom maar langs. Nu met een stapeltje stamboomkaarten bij zich en de gegevens van de gewonnen kampioenschappen kwam hij langs en frutselde ik wat in elkaar wat we naar Anouska van GPS -auctions stuurde die ons ook goed ondersteunde. Ik had een eindbedrag in mijn hoofd en iedereen zei dat ik gek was. Op de internetverkoop kwamen we er al dicht bij maar er zou worden afgesloten met een zaalverkoop. Er waren biedingen vanover heel de wereld en ik dacht al pfft wie moet dat dan gaan regelen, maar gelukkig werden deze mensen overboden en uiteraard heb ik ze nog wel in mijn beste engels een bedankje gestuurd. De eindverkoop in onze vereniging was gewoon een happening, het was druk en gezellig en er werd volop geboden. Drie duiven bleven op het internet bod staan, eentje voor Koudekerk aan de Rijn en twee voor een Belgische liefhebber uit Kerksken , ook met hun is per email contact opgenomen. Hopelijk komt alles goed en is iedereen tevreden. Mijn geschatte opbrengst werd zelfs met enkele honderden eurootjes overtroffen, dus kunnen we daarmee gewoon tevreden zijn.

Zelf heb ik ook een viertal duiven aangekocht en waarom zal ik even uitleggen omdat ik juistzo lekker aan het inkrimpen was.

Ik kocht een duif van Rik van Dorp omdat ik had gehoord dat deze duif een fenomeen was in de hand en met verschrikkelijk goede ouders en een duivin . En juist duivinnen kon ik gebruiken omdat er drie vliegende duivinnnen naar het kweekhok waren gegaan maar ik deze juist prima voor een ronde bij de vliegers en daarna als weduwduivinnen kon gebruiken dus op zoek was naar drie duivinnen. Nu een dat Rik van Dorp een hok geniale duiven bezit is alom bekend.

Ook kocht ik een blauwe van Wolvers vt Oever als twijfel ik of het geen doffertje is , dan is er nog niks aan de hand daar deze duif dezelfde lijnen heeft als de Reeuwijker en Willems Schalie dus perfect in mijn kweekhok past. ( zuiver W.A de Bruijn)

Ook kocht ik een blauwe van Piet de Waal waarvan ik weet dat het echt wat vliegen betrof van de ouders  er goede genen moeten inzitten en met de bekende Witstaart als oma zit dit ook wel goed.

De vierde aankoop had ik voor mezelf niet ingecalculeerd maar de prijs was dusdanig dat hij/zij ( het is nog een pieper) wel mee moest huis. De vader vloog dit jaar heel Rotterdam onder de tafel, al zijn er uiteraard liefhebbers die nu lachen en dit niet met mij eens zijn waarop ik dan zeg ,, kom maar met een betere kopvlieger,,.

Duiven genoeg en waarom dan toch deze investering ?  Mijn mentor zegt altijd als je duiven aanschaf moeten er veel eerste prijzen met de ouders behaald zijn en …. dit is in dit geval dus zo en de tijd zal het uitwijzen.

In het hok gaat alles naar wens , duiven zijn tien dagen gekuurd tegen paratyfus , nu drie dagen groene poeder gehad en vandaag weer gestart met tien dagen paratyfus kuur en dan moet het spul helemaal gereed en gesteld zijn. De rui verloop geweldig en ik voel me best een tevreden mens, in mijn hobby.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach.

Comments are closed.