Het wel en wee rondom mijn duivenkot 41-2021

We zijn weer een weekje verderen zoveel te melden is er niet , de duivensport zit al vol met herhalingen.

Zelf volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen en het afronden van duivenjaar 2021. Stamboomkaarten maken , koppellijstjes en overzichten. Ook broedhokkaartjes zodat je altijd gelijk kunt zien wie waar hoort. De broedbakken bij mij hebben schuifjes voor en daar deed ik de kaartjes steeds opprikken met punaises maar dat beviel me niet en nu een oplossing gevonden via de vogeltjes kwekers site, mooie kaarthoudertjes die zo aan het broedhokschuifje bevestigd kan worden en dan kan er nog een kweekoverzichtkaart in en de kaart met koppelgegevens. Het resultaat is in mijn ogen gewoon waanzinnig, even wat passen en meten met lamineren maar dan heb je ook wat. Aanrader.

De verkoop van duiven en bonnen van onze club loopt geweldig goed op GPS- auctions en naar tevredenheid, vrijdagavond is de eindverkoop, dus we wachten af.

Afgelopen vrijdag was er vergadering binnen de club en wederom was het vervallen in herhalingen het geval en snap ik niet dat sommige leden hun hakken in het zand zetten bang om privileges te verliezen en als dat in meerdere verenigingen gebeurd dan zijn we weer terug bij af. Ik blijft er bij ( en ik hoor veel) dat samen gaan of samenwerken van verenigigen vaak worden geremd door angst of eigen belang . Daarom zou het NPO de keiharde taak van sanering in de duivensport onder de noemer eerlijk spel moet gaan op- en aanpakken. Keihard gaan stellen dat er door clubs zelf geen concoursduiven meer vervoerd mogen worden binnen verenigingen. Alle verenigingen worden door twee personen van een onafhankelijke vervoerder met de vrachtwagen opgehaald aan de clubs.  Clubs mogen alleen nog deelnemen aan concoursen als ze in dat concours minimaal 100 duiven hebben van minimaal 10 deelnemers.

Nu dit is de knuppel in het hoenderhok gooien , dus 500 duiven van twee liefhebbers worden ook niet meer opgehaald, gewoon minnimaal 10 inkorvende leden op de wedvlucht.

Mijn doel is duidelijk,

Zo snel mogelijk de duivensport saneren.

Zo snel mogelijk voorkomen dat in clubs eigen duiven worden ingekorfd.

Zo snel mogelijk zorgen dat er  meer controlerende ogen en mondige leden in clubs rondlopen (noem het sociale controle).

Zo snel mogelijk snellere routes voor de ophaalwagens creeren om duivensport betaalbaar te houden.

Zo snel mogelijk verenigingen samen voegen , dekt kosten en verdeel het verenigingswerk.

Kortom denk allemaal een wat ruimer en dat helpt de duivensport verder.

De dooddoener van dan gaan er veel stoppen, daar moeten we vanaf want dat is de grootst remmende factor al jaren in de duivensport.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs  Postduivencoach.

Comments are closed.