Het wel en wee rondom mijn duivenkot 40-2021

We zijn weer een week verder en de duiven ruien zeer goed , nu hebben ze gewoon veertien dagen sedochol gehad en dat is nu op en ga ik met een kuur tegen paratyfus genezend ofwel voorbehoedend verder, waarom ? Misschien niet nodig maar daar voel ik mezelf goed bij  en om mezelf er goed bij te voelen krijgen de duiven ook een maand lang kweekmengeling in de ruiperiode. een extra eiwitje kan nooit kwaad voor de nieuwe pennengroei.Logisch of niet ik voel me er goed bij.

Op verzoek van Phil begin van de week de verkoop geregeld bij GPS-Auctions voor onze club pv De Blauwe Doffer , Rotterdam, die duiven en bonnen  staan nu te koop en zijn stuk voor stuk van goed presterende liefhebbers met goede duiven.  Zou zeggen neem eens een kijkje op deze site want er staan echt nog duiven die in wezen een beter prijs aanbod verdienen. Maar schijnbaar is iedereen onklopbaar en hebben al een hok vol uitblinkers.

Vrijdagavond zijn Philip , Aad en ik naar de forumavond van PV de Vredesbode uit Veldhoven in Knegsel geweest. Raar is dat we eigenlijk allemaal weten waar Torremolinos ligt maar niet waar Knegsel ligt maar nu weet ik het , twee en half uur rijden ivm de file en naar Torremolinus zit je met het vliegtuig in dezelfde tijd zonder file ergenis. Maar ik heb genoten van de forumavond met Arjan Beens en Willem de Bruijn in het forum. Twee liefhebbers die in mijn ogen de duivensport op verschillende manieren benaderen. Arjan Beens een beetje van ja dat zie ik wel en Willem de Bruijn met alles precies getimed. Als wij van een koppel een ronde gekweekt hebben zitten Willem zijn voedsterduiven al op de vierde ronde van dat koppel en veertig jongen per jaar kweken uit zijn best vereverende doffer is bij Willem een kwestie van timing. Eieren bij leggen gelijk weg en eventueel gelijk herkoppelen enz enz . Elk ei van elk koppel schrijft hij gelijk op en het duizelde mij , als je er zoveel voor over hebt en ook eventueel ff naar Parijs rijdt omdat je de sprong van een midfondvlucht naar een dagfondvlucht te groot vind dan ben je iemand die niets aan het toeval wilt overlaten. Ik kan dat niet helemaal opbrengen dus doe het een stukje minder met wat in mijn vermogen ligt en zal mij er dan in moeten vinden dat mijn resultaat ietsjes of veel minder is, het is niet anders . Daarom kan ik ook de woorden die Willem de Bruijn zei goed begrijpen ,, als je iets echt wilt , lukt het je altijd . Wat er dus feitelijk op neer komt dat je naar je inzet presteert en wordt beloond. Weinigen kunnen zijn inzet opbrengen.

Arjan Beens wanneer scheidt u de duiven en wanneer koppel u ?  Ik scheid de duiven niet en als ik denk nu kan ik weleens gaan koppelen zet ik de schotels erin en dan koppelen ze vanzelf. Tja zo kan het natuurlijk ook maar ik vroeg me af hoe gaat dat dan als alle duiven gewoon bij elkaar blijven , hoe ga je dan nog gericht koppelen zonder een bloedbad in het hok aan te richten ,alles zat toch al in de bakken zonder schotels ? Het zal wel  en sommige dingen moet je ook gewoon oor in en oor uit laten gaan en de krenten die in de forumpap zitten moet je opslaan. Diverse tips over kuren en parasieten bestrijding passeerde de reveu maar in de zaal zag ik niemand met een notitieblokje zitten en 80 % had al aardig grijs haar zodat ik ook niet aanneem dat ze alles in hun hoofd konden opslaan, jammer.

Maar het werd geweldig aan elkaar gepraat en was geweldig goed georganiseerd, hulde aan de werkers van PV De Vredesbode en dat de verkoop van bonnen en duiven een mooi bedrag opbracht is dik verdiend .

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach

Comments are closed.