het wel en wee rondom mijn duivenkot 39-2021

We zijn weer een weekje verder  en weer is er een duivenmelker uit mijn kennissenkring gestapt, Gerrit van Leeuwen was al enige tijd ziek maar is deze week overleden.

Gerrit rust in vrede.

Vanuit de duivensport is weinig te melden , de duiven ruien rustig door , vanwege het geringe aantal duivinnen ben ik van het nonnensysteem wat ik in 2022 wilde uitproberen afgestapt en worden dit nu wel twaalf paters. Kijken of dat tot een succes reeks kan gaan leiden of anders wordt het wederom lijden. We zullen wel zien in 2022 waar de weg heen leidt.

Deze week wel twee mooie voertonnen gekregen van Phil en dus hoop ik dat de graanvliegen geen kans meer krijgen en ook voor het kleinzaad zijn bij Ikea goed afsluitende bakken gehaald. Dus wat planken veranderd om alles goed geplaatst te krijgen.

Op vrijdag 22 oktober is er in ons lokaal een verkoop van jonge duiven en enkele mocht ik al bezichtigen,  pracht vogels waar iedereen wat aan heeft, vooraf komen ze in de voorverkoop bij GPS -Auction en morgenavond gaan we de verkooplijst in orde maken , stambomen scannnen  en naar de site opsturen , dus is er wel weer wat werk aan de winkel.

as Vrijdag op naar Knegsel in Brabant waar pv de Vredesbode een geweldige forumavond organiseert met in het forum mijn mentor Willem de Bruijn en Arjan Beens, ik heb nog een week om hem een geweldige vraag te stellen alleen ik weet niet welke omdat ik altijd zijn columns lees dus  de meeste antwoorden al heb gekregen en ze heb opgeslagen in mijn hoofd , maar je weet nooit of me deze week nog wat te binnen schiet. misschien kunt u me aan een paar geweldige vragen helpen zodat ik daar op terug kan komen in deze column, desnoods vermeld ik bij het stellen van de vraag u naam als vragensteller , vragen moeten wel correct zijn en niet onder de gordel geplaatst. Mijn email is nog altijd, kees.commijs@chello.nl

Zaterdag nog met, en voor een liefhebber Dirk , twaalf broedbakken wezen halen bij  Bulent in Gouda, wat een kwaliteit levert deze man af en voor een acceptabele prijs, echt een aanrader en al vrij snel na het bestellen kan er geleverd worden, maar uiteraard het liefst opgehaald. Bulent (en zijn prinses) staan altijd voor u klaar om u hobby sfeervoller en efficiënter te maken, wilt u contact met Bulent ? Mijn email heeft u.

Vanavond zat ik gereed om met mijn Sparta mattie hier thuis naar PSV -Sparta te kijken toen even voor de wedstrijd mijn stroom uitviel, in de zekeringenkast stond een hele schakelaar naar beneden. Naar omhoog drukken had geen resultaat gelijk klapte hij weer uit. Toen alle kleintjes uitgezet, schakelaar omhoog en toen één voor één de kleintjes aan , bij de kamer sloeg de grote weer gelijk weer naar beneden. Kamer schakelaar uitgezet en alle stekkers in de kamer eruit en toen weer aan , de schakelaar klapte weer gelijk terug. Vanuit een andere kamer een haspel naar de woonkamer gelegd en de benodigdheden voor de TV en de koelkast erin en alzo functioneerde het spul, dertien seconden na het beginsignaal hadden we beeld en konden we kijken , het was niet grandioos maar wel spannend tot het eind , geen punten maar die waren ook niet verwacht als scheelde het maar weinig.

Morgen ff naar de elektriciteit kijken , niet mijn ding maar je moet toch wat en ik vlieg met de duiven niet zo hard dat er een hele rij elektriciens voor de deur staat om het klusje ff voor me te fiksen. Juist nu ik een hele drukke week krijg, komt me dit heel ongelegen uit en anders is mijn keuze gewoon een week het haspeltje laten liggen en mij behelpen , het is niet anders maar voel me er wel gespannen en rot bij ( stel maar ziek ).

Tot de volgende rondom

Kees Commijs Postduivencoach

Comments are closed.