Het wel en wee rondom mijn duivenkot 37-2021

We zijn weer een weekje verder en de laatste vlucht is geweest namelijk Niergiens N37  afdeling 5 , alleen is er over deze vlucht op de afdeling 5 site helemaal niets te lezen , geen uitslagen en geen standen van de nalijn of generaal helemaal niks.  Ook met de zgn. attractievlucht was het een rommeltje op internet uitslagen klopte niet en de hele boel was door elkaar gehutseld , leve de vooruitgang , leve het computer tijdperk . De machine beheerst ons en gaat het fout, dan is het ook echt fout en zitten we op een dwaalspoor. Vroeger werd de lijst netjes uitgerekend in de club door de rekenaar , de rollen controleur keek alles nog eens na en daarna schreef men handmatig een lijst die voor het raam ging en werden na reclame die tot maandagavond kon worden ingediend de uitslagboekjes ingeschreven die de liefhebbers aan het einde van het seizoen kregen. Allemaal gedaan door vrijwilligers die de duivensport in hun lijf hadden en hart voor hun doel. Tegenwoordig moet men smeken of mensen met dingen willen helpen en verschuilen ze zich achter het feit dat ze een keer een wc rol hebben verwisseld of dit nog van plan zijn een keer te gaan doen. In wezen is er aan de duivensport in zijn geheel geen klote meer aan, het is ieder voor zich en god voor ons allen geworden. Uitzonderingen daar gelaten want er zijn er nog wel, namen noemen doe ik niet bang dat ik mensen vergeet en ook namen van personen die zich steeds drukken noem ik niet daar hun smoezen al in mijn ziel gegrift staan.

Maar gelukkig waren er nog de mensen die zorgde dat wekelijks de lijst er kwam, die zorgde dat de duiven ingekorfd werden , die zorgde dat de manden er weer schoon en keurig  bij stonden, deze liefhebbers volgde wekelijks vanuit hun hobbygevoel en hun doelstelling door zichzelf in te zetten als echte hobbyisten, en uiteraard moet ik niet de vaste koffiezetters en ballendraaiers vergeten. Ook de fondploeg die steeds hielp de manden laden terwijl er van hun zelf geen duif in zat. Heel veel respect voor deze mensen. Maar te vaak hoorde ik dit jaar , ik moet morgen werken , ik heb een verjaardag   enz enz. En sommige zeiden helemaal niks en bleven gewoon weg terwijl bleek dat ze best een mand kunnen tillen. Ook zag ik er dit jaar die wel hielpen maar waarvan ik zelf zei ,,blijf jij lekker thuis , dit gaat niet goed met je ,, en als ik dat zeg ben ik echt bezorgd en meen ik dat oprecht.

Maar het seizoen is ten einde en er komt een nieuw seizoen aan ,met de zgn winteractiviteiten. In onze club Pv de Blauwe Doffer houden we op  Vrijdag 22 Oktober een jonge duiven cq bonnenverkoop van de beste liefhebbers van onze club en grote toppers uit afdeling 5 Midden Oost, namen noem ik nu niet daar ik bang ben om dan een schenker over te slaan maar geloof mij hier komen echte toppers uit de beste duiven die ze op hun hokken hebben over de tafel. Philip Huksloot algemeen bekent in Rotterdam en omstreken heeft zich het rubber van zijn zolen en autobanden gelopen en gereden om dit alles voor elkaar te krijgen en sommige toppertjes heb ik al in de hand gehad en dat zijn echte aanraders . Wilt u wat meer informatie Philip geeft het u graag op 06 -53115770. Er komt eerst een internet voorverkoop bij GPS – Auctions waarna op 22 Oktober de eindverkoop in de zaal volgt.

Uiteraard gaan in dit winterseizoen de vrijdagavonden keuringen ook weer beginnen maar daar volgt met medewerking van onze ,, voltallige ,, tentoonstelling- cq wintercommissie nog mededelingen over.

Deze week vlogen we dus Niergiens en Philip was er al vroeg en we zaten lekker aan de koffie en appeltaart de berichten op compu/live te volgen en uiteraard kijken we dan naar de zuidhollandse eilanden want daar moeten ze eerst vallen meestal gevolgd door de Hoeksewaard. Opeens zegt Philip er zit er eentje in Monster en terwijl ik dat op mijn foontje wil checken brult hij daar heb je er twee en mijn reactie was ,,ja hoor,grappenmaker ,, maar zie ook opeens twee duiven draaien. Snel het busje met voer gepakt en ook snel door dat er één een vreemde was die de andere ophield. Maar de duif ( een rechtstreekse van mijn mentor Willem de Bruin) liep redelijk snel binnen en nummer twee knalde ook al op de plank en het bleef duiven regenen, We keken op de lijst op compu/live en er was in Midden Holland Oost helemaal niks te zien , alleen C.Commijs wat de klok sloeg en opeens kwam Hans van de Sluis er met zijn maatje tussen door knallen. Later zou blijken dat het een mindere uitslag was dan we dachten maar het gevoel wat Philip en ik toen op dat moment hadden kan niemand mij nooit meer afnemen, ik voelde mij keizer en koning tegelijk. En de duiven bleven vallen alsof ze vanuit een vliegtuig werden afgeschoten, nog nooit de duiven zo hard zien aankomen , als balletjes. Een voorteken was misschien dat ze vrijdags knokkend door het hok over de grond rolde en grote jongen hadden, maar dat is fout gedacht want het waren juist de jonge duiven die als speren kwamen. Maar het was de laatste vlucht.

Vandaag de broedhokken leeg gemaakt en de jongen eraf gehaald en schotels in de teil gedaan en de ramen nu dag en nacht wijd open. Raar was ook dat toen ik vanochtend bij de kwekers kwam ook deze als gekken tekeer waren gegaan allemaal bebloede neusdoppen en ook de broedbakken zaten onder en dit terwijl ze het hele jaar al bij elkaar zitten, snap het echt niet.

Ook vandaag bij Bulent in Gouda,, de broedbakken specialist,, weer 20 nieuwe bakkies voor komend jaar besteld , dus ook daar reken ik op dat dit goed komt.

Ik zou zeggen tot de volgende rondom en anders misschien tot 22 Oktober in de pv Blauwe doffer of op 8 Oktober op de forumavond ( met Willem de Bruin en Arjan Beens ) in Knegsel.

Kees Commijs Postduivencoach

Comments are closed.