Het wel en wee rondom mijn duivenkot 35-2021

We zijn weer een week verder, met nog twee weken te gaan, Fontenay en 2x Niergiens. Feitelijk is het seizoen voor mij te lang,  niet de frustratie maar de ergernissen lopen op. Natuurlijk loopt het allemaal redelijk op rolletjes in mijn duivenclubje maar het zijn wel altijd dezelfde liefhebbers  die het ijzer uit het vuur halen, van lijstenmakers tot concoursmakers van mandenreinigers tot inladers. Ik weet dat sommige vanwege gezondheidsproblemen niet kunnen laden en heb dit ook zelf aan de personen aangegeven ,, blijf jij maar thuis want aan een liefhebber die instort hebben we helemaal niets meer,,. Maar ik zie er ook die met twee reismanden duiven komen in hun zondagse pak , deze volle manden met gemak op de tafel tillen maar zodra ze hun klokje terug hebben weer pleite zijn. Ergernissen. Wel geef ik direct aan dat ik ondanks de ergernissen het verschrikkelijk naar mijn zin heb , doe binnen de club gewoon mijn ding maar idd heb ik soms mijn ergernissen en uit deze dan ook vaak op een niet te nette manier maar dat is deze ,,Kees,, mijn persoontje ten voeten uit , zit in mijn karakter. Deze week ook een klein eigenlijk miserabel dingetje ,tien over het uur zeggen dat er op half over het uur de afslag is, dan wordt ik pist, en idd blijkt hoorde ik vandaag dat er in groter verband na tien over het uur nog prijsduiven zijn gepakt. En dit terwijl er enkele weken terug ruim een uur na de prijzen pas werd afgeslagen. Waarom ? Ik ga er niet op in maar het geef mij wel ergernis. Waarom niet gewoon enkele uren na de prijzen afslaan net als in sommige andere verenigingen. Dan kunnen liefhebbers die alleen zijn ook hun nakomende duiven verzorgen, nu zijn combinatie spelers ook hierin duidelijk in het voordeel en dat zouden ze zelf niet moeten willen, eerlijk spel is in 2021 toch de dooddoener, dus hier een klein beetje ergernis, al denk ik dat er overal wel wat te zeiken is.

Ook erger is mij aan kinderachtige dingen in de duivensport, grote mensen die anderen kleineren en staan te springen als een kind als je binnenkomt van ik heb er weer vijf voor je , boert me niks, maar erger mij wel aan het gedrag en kan natuurlijk niet altijd rekening blijven houden met verstandelijk bewustzijn en blijf dus uitgaan van grote mensen onder elkaar ondanks mijn ergernis. En waardeer zelf ten zeerste de uitslagen van personen en clubgenoten die het beter deden dan mijn duiven, ook dat is duivensport. Bijvoorbeeld opa Paul , 90 jaar en eentje mee en prijs dus 100% , Opa gefeliciteerd ,klasse ouwe bok.

Deze week weer een ooievaar verhaal gelezen en uiteraard zou je elke week dit verhaal kunnen schrijven als je in een polder woont waar de meeste ooievaars van Nederland zijn gehuisvest. Gewoon een pracht van een lulverhaal maar als je aan je einde van het verhaal dan stelt dat je de eerste in Zuid Holland had gehad dan is dit ook denigrerend tov de mensen die boven je op de uitslaglijst staan. En dat alleen al om je commerciële belangen in de duivensport te promoten en aan te scherpen.  Nog eentje die ik dan soms lees , onze uitslag in het rayon was ……. Niet in rayon Oost van afdeling 5 zoals de suggestie wordt gewekt maar in een kleine grabbelbak, maar dat wordt wederom om commerciële belangen te verdedigen niet gemeld , onnet, en voor mij een ergernis die bijna op misleiding van argeloze liefhebbers begint te lijken.

Ondanks de ergernissen heb ik het reuze naar mijn zin met mijn duivensport in mijn clubje en in het algemeen. In mijn clubje een goede klik gekregen met de huidige inkorver en vind ik het zelfs vervelend dat hij komende week op vakantie is, wie had dat gedacht. Maar het fijnste vind ik dat nu elke week precies het aantal duiven volgens de tellers op de manden klopt met het aantal ingekorfde duiven. Dus vermoedelijk werd er voorheen weleens verkeerd op de tellers gekeken en een mand te vroeg gesloten, kan gebeuren uiteraard, waar gehakt wordt vallen spaanders.

Deze week hier gewoon met de jonge duiven geslaagd in het doel wat ik voor ogen had, twintig duiven meegegeven met als doel twee jonge duiven  zo vroeg mogelijk te draaien daar waar sommige vanwege hun aantal meegegeven duiven er vijf zes of meer moesten draaien, dit is me gelukt en komende week hetzelfde spelletje herhalen. Zal geen eerste worden geen tweede of derde maar als ik grotere  vooraanstaande liefhebbers achter mijn kleine hokje kan houden ben ik zeer tevredenen, ik opper dit absoluut niet met commerciële doeleinden. Goede vrienden zijn meer waard dan al het geld op de wereld.

De veranderingen in de hokken vorderen gestaag en hoop ook alles op orde te hebben voor de rui hier toe gaat slaan. Ook ga ik nog op zoek naar een goed adres voor aluminium opleermanden tegen redelijke prijs en  twintig duivinnenhokjes of 5 rijen van vier hokjes tegen een redelijk prijs . Heb al wat suggesties uitstaan maar vaak is de kosten van bezorgen een grote ergernis en ophalen voor mij geen optie omdat ik niet om een korting vraagt, zie ik in een gratis bezorging een reële optie maar anno 2021 schijnt het zo niet meer te werken.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach

Comments are closed.