Het wel en wee rondom mijn duivenkot 33-2021.

We zijn weer een weekje verder en een week waarin je duidelijk de frustraties begint te voelen van liefhebbers waar het dit jaar niet zo loopt als dat ze verwacht hadden. Liefhebbers die er alles aan doen om de top te behouden, tanken brandstof leegrijden enz , echt alles om succes op topniveau te bereiken. Ik doel nu niet op één liefhebber maar meerdere uiteraard onder meer ikzelf. Ik had ook meer van mijn seizoen verwacht, maar het loopt anders dus zal ik mijn lat moeten bijstellen en dan nu al naar het volgende seizoen moeten gaan kijken.

Maar deze week bereikte mij ook een brief die een liefhebber naar de afdeling had gezonden en een schrijven erbij of ik daar ook een mening over had. Nu die mening schrijf ik hier , gewoon verscheuren , verpulveren en de snippers verbranden. De haren gingen bij mij overeind staan. aantijgingen richting afdeling 5 bestuur die bij navraag gewoon opzij werden geschoven door een chauffeur. Ik vraag meestal iets even na voor ik oordeel.

Maar het ergste in de brief vond ik wel dat er gewezen werd  naar de woorden eerlijk spel en verschuivingen van de samenspelen in andere rayons . De duivenliefhebber die de brief schreef speelt met een aanzienlijk aantal duiven , zeg maar gerust met heel veel duiven in zijn en mijn samenspel de RMO. Daarnaast zit hij nog aan de oostgrens van dat samenspel wat inhoud dat ik hem ongeveer 4 km moet geven , dus bij 1000m per minuut vier minuten. Komen dan door de wind en trek van de duiven de duiven (80% van de vluchten) uit zijn richting dan moeten mijn duiven die vier km tegen de wind invliegen dus in principe moeten mijn duiven om hem te kloppen acht minuten eerder over zijn hok vliegen. Ik zou als ik in die situatie zat nooit meer de woorden eerlijk spel in mijn mond durven te nemen laat staan op papier te zetten. Ik zou me zelfs schamen om aan het einde van het jaar een beker in ontvangst te nemen. Maar eerlijk spel opperen en dan samenspel MHW bij MHO willen voegen dan ben je echt de duivensport aan het kapot maken om je eigen voordeel via veel liefhebbers die westelijk vliegen te creeren. Meer schrijf ik er niet over , vond het zelfs misselijkmakend.

Dit weekeinde hadden we twee vluchten Duffel voor de nalijn en Morlincourt voor de jonge duiven, over Morlincourt kan ik kort zijn , ik heb nog nooit zoveel plezier van het ECS gehad , toen er vijftien duiven thuis waren zaten er slechts drie in het hok en de rest op de plank of via de plank op het dak van het hok. De duiven waren totaal verdwaasd en tot drie keer toe heb ik toen ze er zaten de blauwe drinkgoot op de plank moeten vullen. En ook nu ga ik niet wijzen ( als andere wel doen) naar de verzorging of convoyeurs en ook nu trek ikzelf het boetekleed aan. Ik ga andere manden aanschaffen ( alla Rick van Dorp ) , aluminium opleermanden waaraan ik ook de watergoten kan gaan hangen en volgens seizoen gaan gewoon deze in het hok en de jongen er een week in zodat ze niet meer bij twee dagen mand verrast worden door het idee van waar is het water. Dat sommige liefhebbers ze dat wel leren bleek in de duivenclub, daar geef ik de duiven ook het water aan de mand en alle weken bleven de drinkbakken gewoon onaangeroerd maar nu waren ze bij twee manden deze zo goed als leeg. Dus er was een liefhebber die ze wel goed had opgevoed en ik neem mij die les ter harte . Gaat weer wat kosten maar ik ga er wel voor , mijn atleten zijn mijn alles dus moet ik wel. Overigens na een dipje vorige week kwamen mijn jongen nu goed af en mocht ik zelfs tevreden zijn.

Duffel oude duiven ging ook redelijk en ik was blij dat de oude duiven zich weer lieten zien omdat dit na het eindigen van het oude duivenseizoen echt minimaal was. Kortom over het weekend was ik niet ontevreden, al is die getergde eerste prijs nog steeds niet binnen. Slechts zeven kansen zijn er nog en zelfs een achtste en die heet lauwkans.

Tot de volgende rondom, en voor de opstokers en wiggen draaiers in de duivensport dit is natuurlijk een heerlijk bloc deze week voor jullie , ik zou zeggen ga je gang.

Kees Commijs Postduivencoach

Comments are closed.