Het wel en wee rondom mijn duivenkot 32-2021

We zijn weer een weekje verder , dus het einde van het seizoen nadert snel. Nog vijf weekjes en dan zit het er al op en geloof me ik ben er echt blij om. Het was gewoon wat de lossingen betrof een zeikseizoen waarin je je wekelijks afvroeg of het niet beter zou zijn om te gaan stoppen. Steeds wachten dan om dit en dan om dat terwijl iedereen er aan twijfelt of de duivenwagens soms wel op tijd op de losplaats stonden. Ik weet het niet en kan daar ook geen oordeel over vellen , wel zag ik op een filmpje van een andere afdeling dat, toen die gingen lossen er geen andere duivenwagens op de losplaats stonden terwijl wij daar ook moesten lossen met afdeling 5, vragen ,vragen en nooit antwoorden. Transparantie noemt men dat.

Dit weekeinde vlogen we Niergiens  en wederom gingen de duiven er niet vroeg uit, zal wel wat regen of mist onderweg geweest zijn of misschien zelfs een laagvliegend vliegtuig ik weet het niet en wil het ook niet weten , kan er niks aan veranderen maar leuk is anders . Er werd dus gewacht op een moment van de ideale lossing en om 8.40 uur mochten onze duiven eruit met een zw wind. Eerste duiven gingen 1500 mpm maken en dat liep snel naar de 1250 mpm. Voor degene die ze hadden een prachtvlucht en voor de andere waaronder ik een prutsvlucht. Het is niet anders en deze vluchten kunnen er ook zijn. En de overvlucht had ze weer keihard. Veel wordt er geklaagd over de jonge duiven garde oogjes , vliesjes , ornithose enz . Ach, ook dat hoort erbij tegenwoordig en er wordt gewoon mee door ge concours  en in wezen , laat lekker gaan, anders maken we er kasplantjes van die op de duur nergens meer weerstand tegen hebben of krijgen. En het kaf scheid zich vanzelf van het koren.

Dat koren kan ik goed gebruiken als bruggetje nu ik overal alweer akkers zie waar de combine zijn werk al heeft gedaan, vroeger ging je vragen af je een zak uit de afvalbak kon krijgen. Dan had je onkruidzaden enz  Ook was een baaltje verse tarwe erg gewild , je kon er de rui mee gaan stimuleren . Sommige kookte zelfs de tarwe  om daarna het afgekoelde water in de drinkpotten te doen.

Tja , als duiven konden schrijven over wat ze allemaal te eten krijgen of te drinken dan vermoed ik dat het boek groter en dikker is dan de staten bijbel.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach

Comments are closed.