Het wel en wee rondom mijn duivenkot 29-2021

We zijn weer een week verder en best een weekje waarvan je kunt stellen moest dit nou. Niet wat de duiven betrof want dat gaat allemaal zijn gangetje en een beetje op de automatische piloot wat we in de duivensport dan weer regelmaat noemen. Ging het vorige week redelijk goed met de jonge duiven deze week trapte het afdelingsbestuur en de LC woensdag dag al op de rem. Als reutjes die een loopse teef roken liepen ze weer achter het advies van de IWB/NPO aan, de Midfonfvlucht werd ingekort, ingekorfd op donderdag om op vrijdag gelost te gaan worden en om de liefhebbers in eerste instantie wat te temperen zou een besluit over de jonge duiven donderdagavond genomen . Dit besluit stond toen al voor mij vast, jonge duiven zouden worden afgelast en dat gebeurde ook. Totaal geen creativiteit van het afdelingsbestuur ,totaal geen inzet om de jonge duivenspelers tegemoet te komen. Nutteloze neststanden dus en dat terwijl we toch al een tien vluchten moeten zien bakken en roeren om het recept jonge duiven goed te krijgen. Deze mensen hebben totaal geen sportinzicht.

Maar vrijdag Pont Ste Maxence en terwijl de duiven van de Belgen daar al volop vanaf 7.20 uur de vrijheid kregen bleven wij weer staan tot 9,00 uur en dat omdat het dan vier uur later misschien in Zuid Holland beter zou zijn, een slechtere rotsmoes hadden ze niet kunnen verzinnen. De wagen was pas na 2200 uur bij ons in de vereniging om geladen te worden en de manden moesten er andersom in, in Barendrecht worden dan de logistieke handelingen verricht en stel dan dat ze om 24.00 of 1,00 uur kunnen gaan rijden met een rustpauze (verplicht ) onderweg dan is al gauw gesteld dat mits de duiven daar nog van wat water zijn voorzien (geen voer dus moet de vrachtprijs naar een vitessevlucht) er gewoon niet om 7.00 uur gelost kon worden. Geeft niks maar wees daar dan ook gewoon eerlijk over.

De vlucht was voor de ene liefhebber geweldig en voor de andere een flop. Bij mij een grote flop want met een duif onderin met twintig mee , moet ik gewoon zwijgen al is dat moeilijk voor mij. Het bloc dat ik trouw lees van de commercieel ingestelde duivenmelker uit Krimpen aan de lek was weer geweldig , de reclame spatte eraf alleen ik miste iets , dus snel ff google op compuclub en ik had ,,bingo,,. Zijn bijna wekelijkse gekat t.o.v een Reeuwijkse melker over het grote aantal wat deze meestal inkorft was er niet en al snel werd duidelijk waarom, onze Reeuwijkse duivenmelker dan namelijk 23 duiven minder mee dan onze commerciele Krimpenaar maar draaide er wel twee voor hem en idd dan kun je nog weinig commentaar leveren, ik had daar wel een beetje leedvermaak om.

Nu dus geen jonge duivenvlucht deze week , Friesland wel gewoon op zaterdag met snelheden van 1500mpm.  Veel liefhebbers zijn hier zaterdag en zondag hun jonge duiven zelf weggebracht en sommige tot ver in België en van verliezen heb ik maar weinig gehoord dus afd 5 Zuidholland voor dit weekend krijgen jullie een dikke ,,onvoldoende,,.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach

Comments are closed.