Het wel en wee rondom mij duivenkot (sport) 27-2021

Het is inmiddels 2,10 uur in de nacht en toch ga ik nog even deze column aan het papier toevertrouwen. Ergernis moet je weg schrijven anders blijf je het maar opproppen en ga je er misschien wel aan onderdoor al zal mij dat niet snel overkomen , maar de ergernis is er wel en daar kwam net nog een schepje bovenop.

Vanavond was er de EK finale tussen Italiƫ en Engeland en ik heb van deze wedstrijd echt genoten en mijn favoriet won nog ook. Ik zou deze avond bij mijn zus en zwager gaan kijken en voor de wedstrijd nog mijn favoriete kippensoep gaan eten. Ik miste nog twee doffers van Pontoise en er zat nog een jonge duif buiten. Rennen stonden open en mijn display stond aan , via mijn telefoon kreeg ik bericht dat het jong om 18.40 uur binnenliep en de twee nog achtergebleven doffers om 19.01 e 19,50 uur, dus alles was thuis. maar net bij mijn thuiskomst ( 1,50 uur )toch een bittere pil, doffers zaten netjes in hun spoetnik te wachten maar de derde spoetnik hing helemaal los en er zat geen jonge duif meer in, vermoedelijk heeft een kat zijn slag geslagen. Ik kijk morgen of het jong nog heeft weten te ontsnappen en anders is de oorlog na drie waarschuwingen richting katten eigenaar nu verklaard .

Voor zaterdag stonden de jonge duivenvlucht vanuit Numansdorp op het programma en een midfondvlucht oude duiven vanuit Pontoise. Enkele verenigingen waren al naar de vrijdag gegaan om te lossen omdat het weer op zaterdag vermoedelijk niet best zou wezen. De vluchten op vrijdag gelost werden mooie vluchten, ook de vlucht vanuit Dax waarvan de duiven op zaterdag goed afkwamen. De afdeling 5 gaf zaterdags al vroeg aan dat ze in Pontoise geen kans zagen om te lossen en gingen uitstellen naar de zondag. Later bleek dat andere afdelingen wel links en rechts in Frankrijk op zaterdag gelost hadden en deze duiven ook gewoon 1400 mpm haalden en goed afkwamen. Maar het grootste lachertje behaalde de afdeling 5 met het lossen in Numansdorp ,Meer en Roozendaal. Door de slechte berichtgeving zaten er hier in Rotterdam nog veel liefhebbers in huis terwijl de duiven om hun hokken draaide, men had gewoon de lossing van Midden Holland Oost niet doorgegeven wel van de bollenstreek ???????.Ik schreef erover op facebook en het was ook snel veranderd maar veel te laat. Het kwam een beetje geniepig over , zo van het staat er toch , ik had liever van de LC of afdeling bestuur een sorry gezien maar ook dat schijnt anno 2021 niet meer te kunnen, jammer. En ….. zelf had ik geen jonge duiven mee en toch ergernis , ergernis over het falen van een systeem t.o.v betalende liefhebbers, ergernis over het gevoel wat ik heb, dat alles alleen maar om het geld draait in de afdeling 5 en bij de vervoerders , ergernis dat ik steeds meer het gevoel krijg ik kap met de duiven, ergernis dat ik juist niet wil stoppen omdat ik met de duiven nog gestelde doelen wil bereiken.

Gewoon ergernis dat de duivensport mijn hobby is maar dat ik afhankelijk ben van het onbenullig handelen van derde.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach

Comments are closed.