het wel en wee rondom mijn duivenkot ( sport) 26-2021

We zijn weer een weekje verder en wat voor een weekje ! Een week waarin diverse liefhebbers uit onze club goed aan de weg timmerde op de grote afstand vluchten en fijn vond ik dat daar uiteraard ook Nick Voets bij was en  nu met respect Nick en geen Nicky meer. En ook Henk de lange laat zien dat zijn arbeid zich van zijn werkkring naar zijn duivenhok verplaats heeft , chapeau.

Verder was het uiteraard weer een weekje van afgelasten en uitstellen. Ook een weekje waarin veel , ,,heel,, veel jonge duiven de weg zijn kwijtgeraakt en ook vanaf de grote vluchten zijn nog veel duiven onderweg. Issoudun vlogen we in de afdeling 5 en hoewel ik er zelf slecht eentje mist hoor ik dat sommige toch echte klappen hebben gehad. Trouwens bij de doffers zijn alle broedbakken nog gevuld wat er op duidt dat daar nog geen duif verspeeld is , bij de duivinnen ben ik er wel een viertal kwijt dit jaar, het is niet anders.

Vanuit Issoudun was het hier weer gewoon je prijsje pakken maar het echte succes bleef weer uit, jammer het is niet anders. En heb je zelf niet het gewenste resultaat dan zijn er die altijd nog een heel mooi verhaal kunnen gaan ophangen over hardvliegende eitjes bij anderen. Het zal wel en schrijf maar op als je commerciële belangen belangrijker vindt dan een beetje zelfrespect, hier in Rotterdam ken ik er ook eentje , spreek hem niet aan want als je met hem bent gezien en je hebt ooit een vroege duif dan komen al je duiven in één keer uit zijn soort. Maar ik zie het allemaal als duivensport en denk dan leuk het zal wel zo zijn. En dat wordt langzaamaan wel een ergernis op blocks en sociaal media , het uit vergroten van dingen om hun commerciële belangen te behartigen c.q uit te buiten. Sommige zijn er heel slim en sluw in . Uitslagen van compuclub zo kopiëren dat de mpm net buiten de copyfoto vallen en zo dat de argeloze liefhebber in hun val trapt. Zelf zoek ik al snel de vereniging van zo’n liefhebber op zijn samenspel en afdeling en dat zie je al snel dat in het grote verband de prestaties, soms meevallen, maar meestal tegen en zijn de opgegeven prijzen vaak vanuit een vereniging  waarin ze vliegen zijn opgegeven. Soms in verenigingen waarin de liefhebber als mid/dagfond speler tussen fondspelers vliegen en vaak ook nog ten guste van hun duivenlocatie ligt. Zoals ik al schreef sommige zijn slim en sluw.

Jonge duiven had ik niet ingekorfd maar zijn in de afdeling terug gekomen naar de lokalen. Zelf vermoed ik dat er zaterdag te lang was gewacht met lossen daar ik gelezen heb dat liefhebbers die rond 7.00 uur in Meer gelost hadden en hun duiven wel allemaal en snel thuis hadden, dus bleek weer dat een klein uur verschil met lossen een groot verschil kan makken. Uiteraard hebben liefhebbers met een half leeg jonge duivenhok niets aan dit gezeik dus op naar de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach.

Comments are closed.