Het wel en wee rondom mijn duivenkot ( sport) 25-2021

We zijn weer een weekje verder en best een druk weekje , een keer of vier met de jonge duiven op stap geweest en dat is best bevallen . De duiven komen steeds sneller en ze voorrijden lukt al helemaal niet meer. Wel mis ik mijn rechterhand die de duiven thuis opving of ze even voor mij weg bracht. Het display zet mij natuurlijk wel iets maar geeft niet aan hoe ze in werkelijkheid kwamen omdat als ik thuis kom de grote groep nog aan het rondjes draaien is en slechts enkele zijn binnen gelopen. Al met al kan ik deze oefenweek tevreden afsluiten en ga hem morgen gelijk weer proberen te hervatten. Twee weken hebben we nog voor het eerste puntenvluchtje en dan moet je er staan mits ??????

Mits???? de z.g.n deskundige van de afdeling 5 weer anders gaan besloten , want als liefhebber in de afd.5 weet je anno 2021 echt niet meer waar je aan toe bent. Losplaatsen worden onverwacht verandert en gewijzigd en deze week zouden we Nanteuil vliegen, donderdag bij het inkorven kon je al zien dat het moeilijk zou gaan worden en toen ik opperde van waarschuw nu de liefhebbers en rijd vannacht en los morgen want op vrijdag zijn er kansen op en rond de 300km was iedereen opeens doofstom. Zaterdag dus niet los  en zondags begon de soap pas echt te draaien. Niergiers, nee , doorrijden naar Duffel en uiteindelijk werd daar gelost en werd het een leuke vlucht , hier redelijke duiven en alles thuis.

En dan komen we op mijn stokpaardje terecht. Zaterdag en vrijdags naar de aankomsten van Pau (Marsan) zitten kijken, en in de avonduren waren er maar enkele duiven door en ook op zaterdagochtend liep het allemaal vrij traag. Leuk is dat dan liefhebbers uit volle borst roepen op facebook ,, ik heb er eentje en ik heb ook mijn tweede , ik vind het geweldig want hun commercie moet immers een voedingsbodem hebben en het zijn prijsduiven die vaak  7 , 8 , 9 , 10 tot wel 20 uur na de winnaar zitten. En iedereen feliciteer ze dan nog ook. Leuk maar belachelijk.

Zondag  Duffel, los 10.00 uur en voor mij ruim 91 km. Wolken staan nagenoeg stil en de beweging die erin zit is westelijk. Wel hangt er een nevel en vliegtuigen liggen ook lager. Toch verwacht ik een redelijke snelheid en als de eerste duiven op compu/live verschijnen heb ik een indicatie.  Ik zou om 11.05 moeten horen piepen om een mooie duif te hebben. Inderdaad komt er om 11.05 uur een klad van een veertien duiven over gevolgd door een klad van een stuk of zeven  en die stieren weg in noordelijke richting zonder een duifje voor mij achter te laten. Om 11.08 uur komt er een jaarling de put in draaien pakt het dak maar is snel beneden, gevolgd door nummer twee.  In de vereniging bleek later dat deze duiven weinig meer voorstelden en dan heb je wat tijd betreft de derde geconstateerde duif. Verlies je door de onderlinge afstand vele plaatsen. Denk dat ik maar fond ga spelen daar heb je zes uur na de winnaar nog een geweldige topper.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach.

 

Comments are closed.