Het wel en wee rondom mijn duivenkot (sport) 21-2021

We zijn weer een weekje  verder en we hebben nog steeds duiven. Waarom schrijf ik dit ? Omdat het moeilijk is om als de sfeer rondom je sport niet goed is en de prestaties in je eigen ogen tegen vallen toch met je hobby door te gaan en niet het bijltje er bij neer te gooien. Mijn karakter is nu eenmaal willen winnen , ik weet dat het moeilijk is maar het is wel mijn motivatie en drijfveer. Je ben de hele week met de duiven bezig , je leest duif , je leeft duif , je bent duif alleen je eet nog geen duif, maar als ze zo doorgaan ?

Zaterdag hadden we gelukkig maar één vluchtje Pontoise, gelukkig?  ja want ik vermoed dat op het verzamelen van sierraden na de duivensport van volksport tot elitesport wordt verheven binnenkort, want financieel zijn de kosten tegenwoordig aanzienlijk, raad zelf ook altijd iedereen af om met de voor ons mooie sport te beginnen.

Dus zaterdag Pontoise met een NNO windje , zou zwaar gaan worden maar ik had zelf toch een snelheid tegen de 1400 mpm verwacht, het weer was prachtig en buiten was het helder , later kwamen er wel wolken opzetten. Zat al volop op compulive te kijken toen er eindelijk eentje op de eilanden viel, snel rekenen en in Rotterdam zouden ze dan mijn display om 12.41 uur moeten kunnen laten piepen, spannend . Ik volgde ook de aankomsten in de Hoeksewaard en zag dat er bij de hoofdweg ook geprikt werd, dus ik zou al te laat zitten voor een winnende duif . Opeen kwam al heerlijk draaiend de 51 de put in en na even twijfelen piept hij op 12.49 uur af. Geen kopduif maar ik had er in ieder geval eentje moest  wel tien minuten wachten op nummer twee en dan na weer ff wachten druppelen ze binnen. Er is er nog één onderweg.

Inmiddels al weer diverse columns gelezen en door columns lezen kun je ook een beetje de karakters van de schrijvers ontleden. De één pakt gewoon zijn slechte vlucht en zegt volgende week hopelijk beter maar een ander jankt na een slechte vlucht alles bij elkaar, legt zijn falen en van zijn duiven bij de verzorgers maar weet zelf ook wel beter en verschuilt zich richting de nieuwe vlucht nog achter een falen van excuses  Om dan vervolgens een redelijke uitslag te maken. Zo maar op graan en water en niet verwacht. Kom op zeg, als je schrijft schrijf dan waarheden , je hoeft daarbij niet te overdrijven dat je hele potten hebt leeggeschept maar  wat tegen ornithose of tricho kan al snel gepakt zijn , maar hou aub op om naar de convoyeurs te wijzen. Ik heb met de mensen gesproken en er is tijd zat geweest om in Salblis de duiven te verzorgen , er was water in overvloed dus alles was gewoon perfect. De grote vraag zal zijn wat de duiven voor pokkenzooi thuis nog gekregen hebben voor ze vertrokken en idd na een dag of vijf ontgift dan de natuur hun lichaam en kunnen ze na goede verzorging van de ,,convoyeurs,, en voer met veel mais weer wat gaan presteren.

Ik presteer gevoelsmatig zelf beneden de maat , ligt niet aan het hok, ligt niet aan de duiven maar de fout heeft vermoedelijk gelegen aan het winterregime. Ik schrijf dit omdat ik één van de weinige liefhebbers ben die zelf in de spiegel durft te kijken.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach.

Comments are closed.