Het wel en wee rondom mijn duivenkot 16-2021

We zijn weer een weekje verder, Meer ,Lennik en Quievrain hebben we achter de rug en echte potten heb ik op deze vluchten nog niet kunnen breken. Vroege prijzen die anderen behalen zijn er nog niet en prijspercentages op sommige hokken behaald zijn hier nog ver uit zich en toch…. geloof ik in mijn duiven , ik vermoed dat het nog komen moet anders snap ik dit niet. De duiven voelen goed aan en zien er ook geweldig uit en toch gaat deze coach ergens de fout in maar kan de vinger er niet opgelegd krijgen. Sommige proberen je dan een hart onder de riem te leggen en tips of argumenten stromen binnen. Zelf ben ik totaal niet in paniek en blijft bij mijn gedachten ,,late haver komt ook op,,  Verwarming aan opperde een liefhebber , juist daar ben ik vorig jaar mee gestopt en om de duiven er aan te laten wennen hou ik dit ook zo. Iets minder mag in mijn ogen , maar inderdaad het is niet leuk, maar ook de vogels moeten aan een nieuw hok en regiem wennen. Natuurlijk wil ik winnen, dat is mijn streven en mijn hobby , ook toen ik vroeger voetbalde maar….. dingen kun je niet forceren en het bewaren van de rust moet je grootste troef zijn. Die hele vroege duif komt er, alleen wanneer dat is de grote vraag, het moet allemaal even in elkaar passen.

Deze week was het wel heel slecht, hoewel ….. als ik in groot verband kijk viel het weer reuze en vergelijk ik het met een ander samenspel dan was het prijspercentage weer hoog , dus paniekvoetbal ga ik zeker niet spelen. De duiven zitten nog verduisterd en ik pak toch ook de jaarlingen die het vorig jaar als jonge duif het totaal niet deden. misschien bekijk ik het te positief maar dat is juist de hobbyist in mij. Zou ik prestatiegericht en om commerciële idealen te verwezenlijken duivensport bedrijven dan hing ik de voerbus manden enz aan de wilgen en ging ik lekker een maand op het strand van de Bahama’s zitten met een tropische cocktail in mijn hand, want zo duur is onze hobby inmiddels wel geworden.

De duif die hier kwam uit Kamperland en is inmiddels opgehaald door zijn eigenaar. Fijne vent en een gezellig uurtje gekletst en een heerlijke Zeeuwse bolus gegeten. Een bezoek van een liefhebber geeft altijd wat duivengezelligheid en breekt ook een beetje de sleur van ons dagelijkse hobby gebeuren.

Kortom er is nog een hoop te doen en ik hoop volgende week op een beter resultaat, hoewel Peronne ? Deze losplaats ligt mijn duiven niet zo maar …. tijden kunnen veranderen.

Succes en tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach

Comments are closed.