Het wel en wee rondom mijn duivenkot 14-2021

We zijn een weekje verder en alles gaat gewoon zijn /haar gangetje, duiven loslaten hokken schrappen water verversen en voeren. Daarnaast zijn er weer een achttal jongen afgespeend en de andere veertig jongen draaien al goed hun rondjes en trekken zelfs al een stuk weg . Soms mis je er bij het hokken sluiten eentje en de andere dag is deze weer op appel of niet. Ik lig er niet wakker van en duiven die worden opgegeven is miniem en ook daar wen je aan, het is niet anders.

Een maand terug kreeg ik nog een duif opgegeven door iemand uit Amsterdam. De duif was ik verspeeld met uitwennen in 2018 vanaf de plank. Ik zei ,,kijk maar of hij bij u blijft vliegen en dan mag u hem houden. Zaterdag hing de duif hier aan het jonge duivenhok te fladderen wat dus echt wel veranderd is in twee jaar. Doffer vlieg hier nu gewoon in en uit of hij nooit is weggeweest, pfft twee jaar. Raar maar wel waar , dus ook zoiets kan gebeuren.

Het jong wat ik aan de vereniging geschonken had is gekocht door de gebroeders Poelman en ik hoop dat ze er veel goede uit gaan kweken, u leest het goed de duif gaat gelijk het kweekhok in en dat vind ik wel zo verstandig . Op de trainingsvlucht uit meer stonden er drie jaarlingen uit het koppel Mister Bolt X Slappe Sharon op de lijst en als je bij bij naar de resultaten van 2017 kijkt op de site naar de 896 en 913 dan weet je gelijk dat er toppertjes uit dat koppel kwamen/komen. Ik heb niet beter om het zo te stellen.

Deze week waren er geen duivenvluchten al hadden we hier best kunnen concoursen , maar ik sta volledig achter het besluit om de vluchten af te lassen . Het is volgens mij logisch , de KBDB besloot al vroeg in de week alles af te lassen en dan vind ik kan je als NPO met zijn afdelingen diplomatiek gezien niet anders kan dan het ook te doen. We hebben nu al moeite met lossen in Belgiƫ, weinig losplaatsen , als er aankomsten van duiven zijn moeten we nog uren wachten enz . Stel dat we nu hadden gaan lossen terwijl de Belgische liefhebber geen sport hadden op dat moment dan waren de rapen gaar geweest en het commentaar niet van de lucht, Stel dat de KBDB dan had gezegd geen Nederlandse lossingen meer dan waren we verder van huis geweest, nogmaals een heel verstandige beslissing , chapeau NPO. En dat rijmt dus laten we hopen dat het in het kader van te nemen NPO beslissingen een refreintje kan gaan worden ,, Chapeau NPO,,.

Deze week twee liefhebbers op bezoek en dat is altijd gezellig, netjes afstand houden , hokken bekijken en de duiven , duifje in de hand en verdomd er kwam een jong uit met een gebroken pennetje, normaal neem ik nooit duiven in de hand maar zo zie je toch dat je dat meer zou moeten doen. Pennetje getrokken en het zal heus wel goed komen.

Zaterdag gaan we weer vliegen en ik wens iedereen veel succes.

Kees Commijs Postduivencoach

 

Comments are closed.