Het wel en wee rondom mijn duivenkot 14-2020

We zijn weer een weekje verder en het was een weekje van wetenswaardigheden. Zo kwamen we erachter dat onze premier aan chronisch geheugenverlies lijd. En dat andere aan zijn poten gaan zitten zagen om zelf zijn functie te kunnen grijpen , ik werd er in ieder geval misselijk van.

Dus maar gauw gaan schrijven over de duiven. Hier was ik drie keer gaan rijden naar ongeveer 10 km met de oude duiven en bij de derde keer trad er storing in de auto op want het bloklampje ging branden.  Daardoor liepen de duiven een opleervluchtje op zondag en dinsdag mis. Woensdag werd de wagen gemaakt en kwam er een nieuwe bobine en nieuwe bougies erin. Ook een nieuwe lamp in de koplamp en gelijk maar een nieuwe APK erop we waren toch bezig. Donderdag kon ik dus even richting Numansdorp wat denk ik ongeveer 20 km is. Duiven gingen eruit bij een sluier van nevel maar voldoende zicht met wind recht op hun kop.  Het was duidelijk te zien op het display dat het best pittig was geweest, als het perfect is vliegen ze er 16 minuten over , gewoon rond de twintig en nu hadden de duivinnen (9.09 uur) er 27 minuten over gedaan en de doffers ( 9.17 uur) zelfs 30 minuten. Maar enkele kwamen zelfs iets later maar om 12.13 konden de spoetniks dicht. (los 8.43  4n 8.47 uur). Maar van de 19 duivinnen zaten er 17 in twee minuten. Dus de verwachtingen waren betreffende het opleervluchtje van zaterdag uit Meer hoog gespannen dit zou hem moeten worden. Nee dus, het viel best tegen. Maar vanaf volgende week Lennik dan gaat het om het echte en zal ik er moeten staan.

Met de duiven gaat het goed  en in wezen doe je elke dag hetzelfde en wordt de verzorging automatisme en dan wordt het gevaarlijk , je moet elke dag je duiven lezen , zien wat erop het hok speelt, schreef een erkend goede duivenliefhebber in zijn column , besteed extra aandacht aan je duivinnen , ga er eens bijzitten en praat met ze, inderdaad mijn eerste vier duiven die ik pakte waren weduwduivinnen en dat is hier nog nooit gebeurd.

Op een vraag vanuit mijn vereniging of ik een jonge duif wilde schenken omdat we toch wel inkomstenderving hebben door de coronacrisis heb ik positief gereageerd, eind deze week gaat er een jong uit Mister Bolt x Slappe Sharon naar de club, uiteraard staat hij niet binnen maar zo dat de liefhebbers hem kunnen zien en een bod kunnen uitbrengen. Ik weet wat het is en hoop dat de duif op waarde geschat gaat worden. Ik hoop het u volgende week te kunnen vertellen.

Tot de volgende rondom,

Kees Commijs Postduivencoach.

 

Comments are closed.