Het wel en wee rondom mijn duivenkot 12-2020

We zijn weer een week verder en opgeschrikt door enkele duivendiefstallen , een liefhebber is Leek werd bezocht en bij de bekende duivenliefhebber Ronny van Tilburg haalde ze een afdeling leeg. Wie ? Een heleboel weten het zogezegd en wijzen richting oosten, zelf vermoed ik ook wel dat dit door een bende gebeurt die in opdracht handelt en deze duiven niet steelt voor eigen gebruik. Jammer maar het schijnt financieel aantrekkelijk te zijn en de liefhebbers wordt op deze manier het plezier in zijn hobby ontnomen en andere worden nog attenter en voorzichtiger.

Nu vermoedelijk de Lock down wordt verlengd en de start van het vliegseizoen nadert vind ik dat de bestuurders moeten gaan nadenken wat en hoe nu verder. We kunnen vrijdagmiddag gaan inkorven en zorgen dat de wagens om 20.00 uur op de verzamelplaats zijn en dan naar de losplaats rijden, dit schijnt te mogen . Je kunt ook zaterdagmiddag inkorven en op zondag lossen , maar met beide oplossing dupeer je mensen, werkende op de vrijdag en gelovige op de zondag. Maar als je gewoon een vlucht als een vlucht ziet en er geen kampioenschappen aan verbind zouden beide oplossingen een oplossing kunnen zijn. We wachten af en een oud gezegde is ,,komt tijd , komt raad,,. Maar er is jammer genoeg weinig tijd.

Vanmorgen zat ik bij Phil Huksloot in zijn tuinhuisje te kijken toen ik opeens een flits zag maar geen onweer hoorde , effe later weer. Ik vraag aan Phil wat is dat toch steeds ? Hij antwoorde de duiven van mijn buurman Theo. Inderdaad het waren de duiven van zijn buurman, ongelooflijk wat vielen die hard of het stenen waren die naar zijn hok gegooid werden. Uiteraard kwam er navraag en de man beweert gewoon volle bak te voeren. Ik heb de duiven bijna 55 jaar en misschien leer ik dit kunstje ook maar vermoed het niet.

Hier op het hok wordt nu volop gewerkt aan het uitwennen van de jonge duiven en het aanleren om bij het fluitje binnen te komen en tot nu toe heb ik geen klagen en is alles er nog, en beginnen ze al meters rond te fladderen buiten. Bij de kwekers liggen nu nog een tiental jongen en dan ben ik aardig aan mijn aantal, en tevreden. De hokken voldoen nu aan mijn eisen en ben ik uitermate benieuwd hoe het straks met vliegen gaat uitpakken. De tijd zal het leren .

En voor de liefhebbers in het algemeen, het seizoen nadert en er is echt heel veel nodig om straks ook maar een beetje mee te kunnen doen, je systeem , je duiven enz nu moet je er staan in de voorbereiding naar de vluchten en doe dus zelf ,,het jouwe,, en laat anderen hun ding doen , tijd is nu je kostbaarste bezit. Maar ieder zijn meug zei de boer en ik zeg tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach

Comments are closed.