Het wel en wee rondom mijn duivenkot 5-2021

We zijn weer een weekje verder en de week begon met een naar bericht, weer is er een vrouw van een lid uit onze club overleden en ook weer een lid uit een andere club. Ik wens alle nabestaande heel veel sterkte toe  in deze en komende moeilijke tijd. Ik leef met jullie mee.

Maar zoals iedereen weet schrijf ik altijd betreffende mijn ups en downs de trein dendert door en hou je vast want als je eraf valt ben je verloren, blijf doen wat je doet en verleg desnoods je gedachten. Moeilijk, ja . Onmogelijk, nee. Hou je vast aan wat je nog hebt en koestert dit en je gedachten ( raad van mijn mattie), het helpt.

Op het hok zit alles op eieren , twee koppels eieren zijn verspeeld , het is niet anders en hoort erbij. De rest zit lekker en rustig en ik kan er echt van genieten. Ook zijn de duiven deze week nu drie keer los geweest en beginnen hun draai te vinden. De eerste jongen zullen vermoedelijk morgen komen en dan volgt binnen een week de rest.  Het erwtenstro is er uit en er wordt dus elke ochtend weer geschrapt zoals ik vind dat het hoort. De ramen gaan elke ochtend open en de luchtvochtigheid op het hok is dus afhankelijk van de weersinvloeden en schommelt nu tussen de 72 en 86 %, langzaam aan begint nu de ramen open staan  ook de vloer helemaal op te drogen daar deze tijdens de verbouw helemaal doordrongen was van het vocht. Maar alles komt goed en van mijn mentor mag de kachel niet aan dus luister ik en volg zijn raad op.  De duiven krijgen volop voer  en ik ben tot nu toe zeer tevreden . Wat de hokkenbouw betreft denk ik er met enkele dagen gereed mee te zijn, het had al klaar kunnen zijn als ik niet bij de eerste regendruppel weg rent naar de TV , maar dit manneke heeft ontzettende hekel aan regen en ..kouwe handen.

Doordat er bij de vliegers twee koppels eieren verpruts zijn en er misschien dadelijk nog een eitje schier is , kan ik deze vervangen door de eieren of kale jongen bij de kwekers vandaan als deze worden terug gezet in hun eigen kweekhok. De tijd zal dit gaan leren.

Wel heb ik momenteel een probleem  , normaal ent de heer Wikkeling hier altijd de duiven aan huis maar deze goede man is jammer genoeg overleden en om nu met duiven die op het nest zitten naar Vlaardingen te rijden is ook een probleem , eerst de doffers in de manden dan rijden , andere duiven in de manden en weer terug en dat is bijna onhaalbaar en niet te doen. De oplossing diende zich aan, maar is ook nog niet rond. Komende week zal ik toch stappen moeten gaan ondernemen anders loopt de hele planning vast (deze was in wezen al anders). En zo tobberen we als gewoon duivenmelkertje maar door , daar waar andere voor vermogens in hokken investeren en dadelijk met honderden duiven willen gaan vliegen. Ik vind het voor die mensen fantastisch dat ze die investering gaan doen maar zeg niet dat dit voor hun hobby is want daar geloof ik geen barst van, daarvoor moeten ze te hard werken voor hun geld. Nee dit is niet investeren met de kans op een gooi naar het grote geld wat eventueel dan makkelijk binnen zou kunnen stromen. Geen liefhebbers maar moneymakers.  Sommige denken nu ,,en postduivencoach Bassie en jouw mattie dan,,? Mensen dat is niet te vergelijken die vlogen keihard en hadden ook in het verleden al veel duiven en zijn echt niet meer duiven gaan houden om commercieel er beter van te worden, bij hun staat punt één, hobby echt voorop , zijn liefhebbers van de sport en geen uitbaters zoals er steeds meer komen en zullen komen. Golddiggers zou je ze kunnen noemen.

Voor de levering van mijn voer en duivenproducten heb ik ook de beslissing genomen. Normaal reed ik altijd met Ienepien naar Ronny van Tilburg toe in Zondereigen, haalde het voer , tankte in Baarle benzine , in Chaam naar de action , de bakker en de lidl en een hapje eten in de leeuw van Chaam, was altijd een gezellige dag.  Om in mijn uppie te gaan rijden had ik geen zin in en dat is mijn probleem. En omdat ik VTB het beste duivenvoer vind en ook zeer tevreden ben over zijn hondenvoer heb ik het gewoon allemaal bij Ronny bestelt en komt het deze week gewoon netjes thuis op een pallet. Kan ik zeker weer een maand of drie vooruit, gemak dient toch de mens. En ik kan de mengeling maken zoals ik wil, mijn ,,coachmengeling,,. En succes ermee ? Ik hoop het wel maar zie het a.u.b. net als ik , het blijft in eerste instantie tijdverdrijf en hobby.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach

Comments are closed.