Het wel en wee rondom mijn duivenkot 4-2021

We zijn weer een weekje verder en zitten nu in de vondklok en lock down en mijn moeder zaliger zei altijd ,,alles went behalve een vent,, dus zullen we het er mee moeten doen. Ik zelf vind het heerlijk je hoort helemaal niets meer in huis en de straten zien er verlaten uit, wat mij betreft hoeft het nooit anders te worden. Voor wat het de duivensport ,,onze hobby,, betreft zullen er vele dingen gaan veranderen en zal dit om organisatietalent en aanpassingen vragen , simpel dingen gewoon afgelasten net als de ,,Dutch Golden Classic 2021,, is wel heel makkelijk verzonnen. Trouwens ik noem het nog steeds club MEd maar vermoed dat ,,Dutch GOLDEN Classic,, commercieel en zakelijk beter aanslaat, wat mij betreft mogen ze het gewoon een ringenpoeltje noemen, als het maar leuk is.

Verder zie ik dat iedereen achter de gordijnen zijn uiterste best te schijnt te doen , pensioenen regelen voor het personeel , lijken uit de kast halen en de puinhoop van het vorige bestuur opknappen maar…. hoe zit het met de kreten ,,eerlijk spel,, Denk dat dit na de site van afd 5 gelezen te hebben zelfs weer oneerlijker gaat worden of er moet wel heel hard gewerkt worden. Er is één container wagen aangepast zodat alle deuren tegelijk open gaan, de andere volgen en uiteraard is de vraag van de postduivencoach zijn alle wagen op begin April klaar of wordt ook hierin dan weer onderscheid gemaakt. Over die aanpassing is overig weinig discussie geweest. Zelf zou ik graag gelijk rolluiken gezien hebben die van onder naar boven opengaan zodat de duiven niet meer tegen de grond of in gewassen geduwd worden. Maar wie ben ik, gewoon een krabbertje die zijn duiven inkorft en negen van de tien keer zijn duiven op plekken zie staan waar de echte melkers er niet meer naar kijken.  Maar laat ik het anders stellen , wie bepalen er in feite in duivenland de regels en de uitvoering . Ons bondsbestuur, afdelingsbesturen enz enz of zijn dat een vijftal gefortuneerde liefhebbers /combinaties in ons duivenlandje ? Ik hoop het niet want dat zou wel erg triest zijn met een dagfond lossing van twee seizoenen terug nog in mijn gedachten.

Hier op het hok gaat alles redelijk naar wens, op twee kweekkoppels na zit alles op eieren en zijn er al een drietal eieren kaduuk, het is niet anders en ik ben er niet rouwig om daar je toch altijd jongen teveel kweekt. met de verbouw loopt het zo beetje naar het einde ,duurt wat langer want als het kouder is of nat ben ik gelijk weer binnen, de echte drang zit er dus niet achter. Maar dat hoeft ook niet. Administratief is alles op orde in de mappen,  dus kan ik deze zo bij Jan en Japio inleveren . Voor het enten is een bevriend melker bezig om dat te regelen, dus alles komt goed.

Het nieuwe grotere hok voldoet zo op het zicht prima , de duiven zijn rustiger en worden ook veel makker en komen geregeld op mijn kop of schouders wat ze in het kleine hok echt niet deden. Ook de aanpassingen betreffende de verluchting voldoen goed al moet ik nog enige details aanbrengen. Ook de stroom voor de Hydro thermostaat is nu aangepast al was dit volgens mij niet nodig geweest, als je een stekker in het stopcontact steekt weet je ook niet of blauw op blauw en bruin op bruin zit.

Hopelijk krijg ik deze week het hok af en zag nu al dat ik dan hout over heb een underlaymentplaat  en een tiental planken om ook het zijhokje waar nu drie koppels inzitten aan te kunnen pakken. Maar eerst dit klaarmaken en  opruimen en ervan genieten en daarna nieuwe planningen , het moet hobby blijven.

Tot de nieuwe rondom.

Kees Commijs  Postduivencoach

Comments are closed.