Het wel en wee rondom mijn duivenkot 3-2021

We zijn weer een weekje verder en zowaar lag er gisteren wat sneeuw, niet veel maar iedereen behalve ik was er blij mee. Ik vind het wel mooi maar heb een hekel aan kou en nattigheid. Mede daardoor schiet de verbouw van het achterste gedeelte van de hokken niet op, het weer werkt niet echt mee. Ook het feit dat de kwekers gewoon in een ander gedeelte tijdelijk onderdak hebben en alles gewoon in redelijk en billijkheid functioneert geeft niet echt druk op de ketel.

Van de de acht en twintig koppels was er één doffer en duivin die eerder een koppel waren geweest eigenwijs en zochten elkaar op, ik heb het laten gaan, wat inhoud dat dus twee koppels niet zo zijn als gepland. Ik heb de duiven op vrijdagmiddag 8 Januari gekoppeld dan ken ik u nu mededelen dat er van de 16 koppels vliegduiven vanavond al 11 koppels in het verbouwde hok gelegd hadden, dus ik ben dik tevreden tot nu toe. Toch hoop ik komende week onder de hokverbouwing een streep te kunnen zetten alles ff op te kunnen ruimen om dan  de administratie en andere dingen ff in orde te maken. Om daarna ff de rust kunnen pakken en te genieten van de duiven.

Verder lijkt het in duivenland wel of iedereen doof stommetje speelt, van de zgn. gouden ringen van club MED vernemen de liefhebbers niks , de site van afdeling 5 wordt niet ververst of iets medegedeeld , kortom het lijkt wel f de duivensport dood is. Gelukkig kun je af en toe nog een column op een duivensite lezen of zoiets maar verder …. ho maar.

Zelf dus ook niet veel mee te delen dus ik zeg dan maar tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach

Comments are closed.