Het wel en wee rondom mijn duivenkot 1 -2021

Allereerst mijn gemeende goede wensen voor dit jaar waarin we nu alweer drie dagen zitten, veel liefde en gezondheid, genoeg centjes om rond te komen enz enz alles wat je leven vreugdevol en dragelijk kan maken.  Zelf heb ik ervoor gekozen om de jaarwisseling gewoon thuis door te brengen , beetje tv kijken en tussendoor een tukkie doen. Ik kon ook gelijk de honden wat in de gaten houden want ondanks het verbod knalde het er hier lustig op los en volgens mij zaten de handhavers zelf aan de oliebollen.

Zoals ik al eerder schreef lees ik ook de columns van anderen en je kunt er altijd wat van opsteken , een glimlach krijgen of met je hoofd schudden. Zo opperde deze week A.S dat het vermoedelijk wel eens afgelopen kon zijn met de zgn. zaalverkopen. Dit n.a.v. de online verkoop van Willem de Bruijn die 518.000 euro opbracht voor zijn zomerjongen. Ik ken Willem en A.S misschien zelfs beter dan ik , maar ik weet zeker dat als dit jaar de verkoop weer in Thorne gehouden kan worden hij dat zeker zal doen. Willem geniet van het samen zijn, op het trakteren van koffie met vlaai, om te zien hoe de liefhebbers zijn duiven keuren  bij de kooien , het bieden kortom de verkoop is één van de mooiste duivendagen van zijn jaar. Nu zullen andere zeggen maar de online verkoop bracht wel een paar ton meer op postduivencoach. Klopt, maar Willem heeft elke ochtend een boterham met een gebakken of gekookt eitje , tussen de middag zijn boterhammetje met pindakaas daar is hij groot in de duivensport door geworden en elke dag ook een gekookt aardappeltje of gebakken met een vissie of stukje vlees erbij. Willem kan zijn sport beoefenen en is in alle gradaties een gelukkig mens ,dus.

Een andere column schrijver had corona met het hele gezin maar deze vond het verschrikkelijk dat zijn kerk gesloten was.  What the Hell, denk je nu echt dat als je je  jezelf schor zingt aan gezangen of psalmen dat er dan geen dodelijk virus was geweest ? Denk eens anders , als er een grote macht zou wezen die alles op aarde met liefde en gevoel kon invullen dan had ons aardklootje er toch heel anders uit gezien. Dus die macht van liefde  en gevoel is er helemaal niet, maar ieder zijn meug zei de boer . Ik kan er zelfs kwaad om worden  maar heb me voorgenomen niet en nooit meer kwaad te worden, iedereen zoekt het maar lekker uit.

Zelf weer de laatste dagen de boel opgepakt en met de verbouwing van het hok doorgegaan en deze week gaat er hoe dan ook gekoppeld worden. Denk dat het dinsdagmiddag kan gaan worden. Daarna moet de verdere verbouwing van het weduwduivinnen hok en kweekhok in een versnelling omdat ik de kweekers wil koppelen in het jonge duivenhok en voor ze eieren leggen in hun eigen broedbakken terug wil zetten. Ook mijn keuze is nu duidelijk er gaan bij de kwekers twee broedbakken uit het hok zodat daar zes koppels blijven zitten, die andere koppels gaan naar het zijhokje. Waarom ? in het vlieghok heb ik ook drie lagen broed bakken en dat wil ik bij de kwekers ook om de hokken een beetje uniform te krijgen. Om je hobby goed en leuk te willen beoefenen wil mijn oog ook wat. Ik ken er nooit bij als ik op sommige hokken komt dat de mensen zeggen dat ze van hun hobby genieten als de brandnetels in de mest in de hokken groeien en de algen in de drinkbakken zitten met de nodige dooie vliegen. Ik denk dan , hoe ken je zo met je hobby omgaan. Zelf zal ik ook grote fouten maken in ogen van anderen en mijn duiven prestaties zijn niet optimaal en dat erken ik zelf. En dan ben je eigenlijk in duivenland al een grote als je je eigen fouten durft te erkennen. De meeste hemelen alleen hun eigen wanprestatie vaak op alsof ze supersterren op het hok hebben , als vissers die van een ondermaats voorntje een snoek maken. Ach misschien is dat hun hobby.

Als laatste deze week wil ik Evelien van Dijk bedanken voor de lieve woorden die ze in haar column op wwwgerodijk.nl/journaal schreef.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach.

Comments are closed.