Het wel en wee rondom mijn duivenkot 52-2020

Het is de laatste en precies de 52 ste ,,Rondom het duivenkot,, dit jaar. Een jaar waar we best even bij stil kunnen staan en alleen al aan gekende duivenmelkers zijn er dit jaar meer ontvallen dan vingers die ik aan mijn handen heb. Daarnaast ook uiteraard mijn Ienepien.

De kerst heb ik doorgebracht bij dierbaren en iedereen trachtte er het beste van de maken maar duidelijk was er steeds een bepaalde druk van leed over de situaties hing maar iedereen heeft zich er doorheen geslagen. Dus hebben we het zoals je dit benoemd in gepaste sfeer doorgebracht.

Met het duivenhok heb ik in de droge uurtjes voor wat de verbouwing betreft  een paar stapjes kunnen maken en hoop ik deze komende week een paar flinke stappen te kunnen nemen als het weer haar medewerking verleend.

Vandaag de verkoop van mijn mattie een beetje op afstand gevolgd en ik ben blij voor hem dat het een groot succes geworden is die zelfs zijn stoutste verwachtingen heeft overtroffen. Ook zag ik op internet dat er kleinkinderen van de Lady Bolt en Mister Bolt te koop werden aangeboden op een site en deze ook voor flinke bedragen van eigenaar verwisselde. Soms snap ik niks van die verkopen, daar hier de bron van die zgn goede duiven op het hok zit maar als ik een vergoeding voor een jonge duif vraagt dan worden de schouders opgehaald terwijl ik er toch genoeg in geïnvesteerd heb. Zal wel aan de bekende ,,gunfactor,, liggen.

Iets anders waar ik mij de laatste tijd wat in verdiept heb is de oneerlijke verdeling en uitkering van het prijzengeld de gouden ringen races van Club MED in Zuid Holland aangaande. Ik vind dat dit prijzengeld eerlijker vervlogen moet worden en verdeeld op de afdelingsvluchten in de rayons en niet in de samenspelen. Zo voorkom je dat leden in samenspelen die in een ander rayon zitten dan hun samenspel misbruik kunnen maken van hun gunstige ligging tov het samenspel waarin ze spelen. Sommige pakte vorig jaar geldprijzen terwijl ze in het rayon waar in ze zijn ingedeeld niet aan de bak waren gekomen dus feitelijk geldprijzen ontvingen die andere in het samenspel misliepen. Ik zit niet in een bestuur dus heb absoluut geen inspraak of ook maar enige invloed om dit te veranderen maar hoop via deze column hier dus wat aandacht voor te krijgen en bestuur mensen aan het nadenken te zetten. Ere wie ere toekomt maar wel zo eerlijk mogelijk.

Normaal heb ik hier al volop jongen liggen en nu zitten de duiven nog gescheiden en ik ben er niet een treurig om, ze zien er prima uit en het is net of ze beter uitdijen dan andere jaren. Ze tonen breder en iets zwaarder en zijn uitermate tierig. Ik hoop dat ik in de volgende rondom ken melden dat ze bij elkaar zitten.

Ik zou zeggen een gezellige jaarwisseling en tot horens in 2021.

Kees Commijs Postduivencoach.

Comments are closed.