Het wel en wee rondom mijn duivenkot 51-2020

We zijn weer een weekje verder en de kerstdagen naderen, andere kerstdagen als voorheen want er nadert ook een nieuwe covid variant  die de beteugeling weleens kunnen gaan aanhalen. In Engeland mag er al helemaal geen bezoek meer ontvangen worden  en alleen boodschappen gedaan worden in de dichts bijzijnde supermarkt. Ik zie het als noodzakelijke maatregelen want voorkomen is zeker in dit geval beter dan genezen. Dus vind ik ook dat onze beleidmakers een beetje traag en met zalvende handen op de huidige situaties reageren. Harde maatregelen zijn nodig en zeker wij als duivenmelkers weten dat. Bij de meeste staan geneesmiddelen , vaccins , ontsmettingsmiddelen enz enz gereed om zodra enkele duiven gedrag vertonen wat ons niet aanstaat in te grijpen en door de zieke dieren direct apart te zetten dus te isoleren. Wij weten hoe je moet handelen in dit soort situaties dus is mijn aanbeveling voor regering , kamerleden en mensen van de GGD enz. ga eens duivensport beoefenen dag gaat er misschien een wereld voor jullie open , kom je er achter dat 5 dagen binnen blijven niks inhoud en dat er ook dragende mensen overblijven die rond lopen, word een wakker.

Hier ook nog steeds niet de draad echt op kunnen pakken, verzorging van de duiven op een laag pitje en ook de verbouw gaat heel traag. Maar het boert me niet zo erg daar ik wel met de neus op de feite werd gedrukt en er achter kwam dat je pas van alles kunt genieten als jezelf in goede doen bent. Die dag zal wel aanbreken maar ik wil dit niet forceren, die komt vanzelf. Maar sommige zeggen , je koppelen komt in gedrang. Ja normaal wel in de hedendaagse duivensport en zelf deed ik al vanaf het eerste jaar dat ik duiven had 1967 aan winterkweek . Mede omdat ik niet wist wat de duivensport inhield dus ze gewoon op zolder zaten te broeden in de winter en een ringetje om kregen. Ik wis helemaal niks van duiven af en rolde zomaar de sport in, had er zelfs nog nooit eentje vastgehouden. Maar in die tijd ging iedereen zijn duiven pas half februari bij elkaar zetten dus daar van uitgaand heb ik nog tijd genoeg. En wie weet tegen wat voor openbaringen ik dan nog gaat oplopen. En gaat dat niet lukken ? Nu jammer dan na 2021 komt er wel weer een 2022, toch.

Iedereen hopelijk prettige kerstdagen.

Kees Commijs Postduivencoach.

Comments are closed.