Het wel en wee rondom mijn duivenkot 50-2020

We zijn weer een weekje verder in een wereld die momenteel voor mij heel hectisch is en vaak onbegrijpelijk.  Maar bijna alles staat op de rit. En zelfs een brief met bedreiging en afpersing heb ik bij de politie neergelegd , wel merkte ik dat hier weinig bereidheid was om er iets mee te doen en dan vraag ik mij af of we belasting betalen voor een dienst die misdaad niet gaat opsporen . Als betalende burger mogen wij toch wel wat activiteit van onze dienders verwachten. Het woord diender weergeeft het feitelijk al.

De duivensport staat hier op een laag pitje , even schrappen en voeren en zelfs het schrappen sla ik wel eens een dagje over , de echte drive die er altijd was is weg, alsof de hobby niks meer inhoudt. Ben inmiddels aan de verbouw van het hok begonnen maar als er ook maar iets even tegen zit loop ik ervan af. Maar als de verbouw af is denk ik dat de draad vanzelf weer wordt opgepakt. Zelf zit ik er eigenlijk niet mee , het verlies van Ienepien en het daarna leren voelen van je eigen innerlijk hakt er behoorlijk in. Ook dat jezelf positief getest bent geweest op covid 19 merk je nog steeds , je conditie is een stuk minder en vooral je doorzetting vermogen is aangetast. Maar ik mag niet klagen en alles zal allemaal wel op zijn /haar pootjes terecht komen.

Andere jaren zaten de duiven hier net als bij mijn mattie al op eieren , maar nu zitten ze nog gescheiden. Sommige bevriende liefhebbers denken dat dit niet goed gaat komen maar zelf ben ik daar niet bang voor. Wel beken ik gelijk dat de eerste prijzen met jonge duiven vaak gewonnen werden op een neststand en het liefst duivinnen op een groot jong. Maar de constante duiven waren vaak de duiven die later gekweekt werden en op het moment van de jonge duivenvluchten vrijwillig naar hartenlust trainde terwijl die winterjongen naar hun hormonen luisterde en het liefst binnen gingen rommelen. Een bekende trainer en voetballer zei toch ,, ieder nadeel heeft zijn voordeel,, en daar hou ik mij maar aan vast. Morgen vroeg even snel nog naar de bouwmarkt want ik denk dat Rutte in navolging van onze oosterburen de boel op slot gaat gooien  , maar hoe ? We zien het wel.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach.

Comments are closed.