Het wel en wee rondom mijn duivenkot 47-2020.

We zijn weer een weekje verder een weekje waarin het lijkt of ik in een orkaan op de grote oceaan zit en wordt heen en weer geslingerd van oost naar west en van noord naar zuid, kortom een rare week. De brieven van de instanties vliegen me om de oren en allemaal beginnen ze met allereerst … om je vervolgens een nare negatieve boodschap te brengen. Ik ben er in wezen helemaal klaar mee maar we moeten verder. De wereld draait gewoon door.

En of die wereld nu zo positief door draait dat weet ik niet , service van sommige bedrijven laat vaak te wensen over , ik durf zelfs te stellen is slecht . Voorbeelden ?

Ik bestel een fruitkistje  via een bekende Nederlandse verkoopsite. Kistje betaalt en wordt netjes bezorgd, maar de maten zoals op die site vermeld kloppen niet bij het bezorgde kistje, dus naar die site een mail gestuurd. Krijg een mail terug van onze zuiderburen ( die dus leverde via die verkoopsite die bol staat met artikelen ) dat alle kistjes een standaardmaat hebben. Schrijf terug dat ik een kistje met vaste tussenplank heb en ik een breedtemaat van 50cm moest hebben en geen 40cm en dat de 50 cm bij dit kistje de hoogtemaat is dus ik er geen moer aan heb. Krijg een berichtje terug dat idd de maten op de website verkeerd vermeld stonden en ik het kistje kon terug sturen. Kortom ik heb het kistje niet terug gestuurd en had minimaal gewoon een nieuw kistje verwacht en een bedankje voor mijn oplettendheid maar nee hoor  , u kunt het terug sturen, inpakken , naar een vervoerder brengen enz voor een k..kistje van twintig euro’s, ik heb de decoupeerzaag erop gezet en het zelf vermaakt maar zal bij dit bedrijf nooit meer kopen.

En ja, mijn hout voor het te verbouwen duivenhok is afgeleverd netjes in plastic met een koiaap voor het hek van de poort gezet, keurig en een aardige man die het afleverde. Maar toen ik het plastic ( wat overig helemaal heel was ) verwijderde zag ik dat vier platen beschadigd waren dus een foto van gemaakt en het bedrijf een berichtje gestuurd dat er vier platen waren beschadigd en ,zie foto . En ja hoor gelijk bericht, meestal maakt u bij het gebruik van platen toch enkele zijden glad dus is dit niet overkomelijk, mocht dit wel zo zijn dan zijn we bereid nieuwe platen te leveren maar houdt u dan wel rekening met minimaal een week levertijd. Ik heb terug gemaild dat ik er wel uit komt maar met in mijn hoofd met de gedachte erbij ,,dit was eens bij jullie maar nooit meer,,.

Dus ik ben actief zat maar heb een heleboel werk met dingen regelen en op de rit zetten en alles komt goed daar kunt u van op aan, normaal waren de duiven al geënt nu nog niet en ben ik gewoon later dus ga ik mijn planning aanpassen. Eerst moet er een enkele dagen droog weervoorspelling zijn en dan start ik met de verbouw van de hokken , al het materiaal is er en ligt gereed. Pas als het het hok is zoals ik wil en ook de witkwast zijn werk heeft gedaan dan ga ik aan koppelen denken en ga dan enten als de duiven op hun eieren zitten. Anders dan andere jaren en misschien een maand later maar hoef me dan dus geen zorgen te maken of ik de ringen wel op tijd heb. , ook weer een zorg minder. En juist met deze hobby probleempjes denk ik aan mijn mattie die zijn methodes uitgebreid in de duif omschrijft, voedsterduiven al gekoppeld , ander duiven aan het voorbereiden , eieren in bewaarboxen liggen enz enz , het zou mijn ding niet zijn, ik zou knettergek worden . En dat is dan misschien net het grote verschil tussen dat krabbertje als ik en de grote kampioen, de inzet tot het uiterste en zijn perfecte zichzelf opgelegde planning.

Kampioen zijn krijg je niet cadeau ,daar is al je inzet voor 100 % nodig en dan nog moet het je meezitten.

Een voordeel in het hele gebeuren hier is dat de duiven nu rustig glad kunnen worden ,hun laatste pen(nen) kunnen stoten en vermoedelijk helemaal uitgeruid aan de kweek kunnen beginnen en desnoods wacht ik nog een aantal weken, haast is een slechte raadgever. Ik zie wel hoe het loop en ga de boel zeker niet forceren.

Kijk wel elke dag even op de diverse sites en ook op marktplaats en verbaast mij erover hoeveel liefhebbers daar hun beste duiven te koop aanbieden en als je ze geloof ze voor zichzelf de rommel behouden.

Liefhebbers als je een doffer of doffers een duivin of duivinnen over hebt die je wilt verkopen wees dan ook een echte liefhebber, een echte vent of vrouw en zet in je advertentie enkele goede duiven over en u mag uitzoeken uit het hele bestand op het hok. Denk dat dit een droom is die nooit zal gebeuren deze liefhebbers door hebbende.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach.

Comments are closed.