Het wel en wee rondom ons duivenkot 42-2020

We zijn weer een week verder en ik kan u verzekeren een week waarin mijn hele wereld overhoop ligt, een week die ik mijn grootste vijand niet gunt. Mijn vrouw die vorige week haar negende chemokuur van drie dagen had gekregen ( om de week een kuur ) was er nu uitzonderlijk ziek van, dus opname in het ziekenhuis omdat ze geen vocht en eten meer kon binnenhouden. In het ziekenhuis bleek ze koorts te hebben en alle alarmbellen gingen rinkelen , direct apart, longfoto’s en covid 19 test en idd de dag erna uitslag positief covid 19 in haar buik. dat was schrikken maar ik was er en gedeelde smart is halve smart . Vanochtend weer naar het ziekenhuis op bezoek, netjes omgekleed, kapje voor , brilmasker op handschoenen aan enz. Zit ik er een half uurtje komt zuster Klivia binnen ,, meneer u moet de kleding uitdoen en het ziekenhuis direct verlaten. (Ik ) waarom (zij) jullie delen een huishouding dus u bent ook besmet en moet thuis 14 dagen in afzondering. ( (ik) Maar als ik volgens jouw besmet ben en mevrouw ook dan is er toch niks mis en kan ik hier toch gewoon zitten? (zij) nee voor de bescherming van het personeel.

Ik heb de kleren uitgedaan en ben naar huis gegaan maar het zorgpersoneel moet niet zeggen dat ze het zo erg vinden voor de pati├źnten dat die alleen moeten lijden want ze sturen zelf het bezoek weg terwijl dat de veiligheidsmaatregelen in het ziekenhuis aan alle kanten rammelen. Ik zou het anders aanpakken , door de weeks zitten er mensen bij de ingangen en in het weekend zie je er niemand zitten enz. Kamers hebben geen verkleedsluis en dat zou toch een eerste vereiste moeten zijn. Nederland blijft een polderland.

Dus voor de duivensport was er weinig tijd om me er in te verdiepen. Ja een schrijven over maatregelen die de duivensport door de eu zouden kunnen worden opgelegd , ik ga er niet op in maar had grote plannen die nu even de kast ingaan. Als het zo wordt dat je wekelijks een dierenarts op het hok moet halen of bezoeken voor een gezondheidsverklaring dan is het snel einde duivensport.

Voor andere melkers in Rotterdam is het in December al einde sportgebeuren, ze zitten met een liefhebber of vijf op een stukje grond van ,,Schieland,, en die heeft ze nu aangeschreven dat ze voor eind December de grond schoon moeten aanleveren en dat de huur is opgezegd. En Rotterdam maar zeggen dat ze met haar burgers mee leeft. Geen uitleg over eventuele bestemming maar gewoon wegwezen. Hoop dat de afdeling of het NPO iets voor deze duivenmelkers kan gaan betekenen zodat ze hun hobby kunnen voortzetten.

Op eigen hok gaat alles gewoon zijn gangetje , tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach.

Comments are closed.