Het wel en wee rondom ons duivenkot 30-2020

We zijn weer een week verder in het duivenseizoen en het plezier in de hobby maakt steeds meer plaats voor ergernis en niet bij mij alleen maar bij velen, alleen ik uit het ook op sociaal media en in deze column. Dat ik dit doe is al vele jaren een ergernis voor bestuurders en commissie leden  want tegen de stroom inroeien mag immers niet en daarom zijn ze vaak bevriend met hun eigen kliekje van meelopers en kontenlikkers. Ik geef mijn mening en als echte Rotterdammer liefst recht voor hun raap. Dat het in de afdeling en NPO alleen nog maar draait om commerciële belangen is bij de meeste liefhebbers wel duidelijk en dat vooruit zien moeilijk is weten we ook al langer , met jaloezie kijk ik naar de filmpjes van de andere afdelingen waar ik alle deuren tegelijk open zie gaan. Bij de afdeling 5 moet de convoyeur voor Nellie Cooman spelen wilt hij nog een redelijk concours kunnen garanderen  en ook hier wordt door sommige listig op ingespeeld. Maar zodra je er wat over zegt  komt er altijd wel weer een hiel likker boven drijven.

Deze week vlogen we Pontiose en Lennik in de afdeling 5.  Pontiose werd een redelijke vlucht  en deze duiven kwamen soms verregend maar wel allemaal thuis maar Lennik ging de gemoederen bezig houden, heel sociaal media stond er vol over en de ene na de andere drempel werd opgeworpen of passeerde de revue of liever zou ik het de afdeling 5 soap willen noemen. Afdeling 6 loste al vroeg in Duffel met een goed vertrek en dan verwacht je afdeling 5 gaat er ook om die tijd uit want we zitten maar 35 km verder dus daar hebben die Noord Hollanders geen last van en op de webcam van Lennik zag het er goed uit. Maar nee hoor om 9,30 uur verschijnt opeens op de afdeling 5 site dat de vlucht wordt uitgesteld omdat er van de Belgische correspondent niet meer gelost mag worden vanwege de verwachtte aankomst van een Belgische nationale vlucht, en dat kan en mag want ook wij moeten rekening houden met onze Belgische duivenvrienden. Maar opeens verschijnt er vanavond op de site van afdeling 5 een heel andere lezing en wordt deze tevens op sociaal media gezet als waarschuwing voor de criticasters. Maar ik heb dit verhaal niet één niet twee maar wel drie keer gelezen en wat blijkt men had mogen lossen tot 11.15 uur , dus één uur en drie kwartier daarvoor werd al gezegd dat ze niet mochten lossen wat dus niet waar was. En dan wordt er ook nog aan toegevoegd dat men niet vroeg kon lossen omdat ze de drie rayons om de kwartier moeten lossen dus drie kwartier nodig hadden en dit dus niet kon ?????? Volgens mij hebben ze zelf dit jaar al een keer verteld dat alles tegelijk los moest vanwege deze omstandigheden , maar in de duivensport vergeten de meeste heel snel. Nee, de boodschap die nu geplaatst is voelt bij mij aan als mensen die zich Pilatus voelen en hun handen wassen in onschuld. Dus zouden we wachten in Lennik om zondags te lossen.

Zondagochtend kijk ik weer om 7.00 uur op de webcam in Lennik en zie dat het er vies en donker is net als bij die befaamde Vierzon vorig jaar  dus dacht even verstandig wezen en niet lossen. Op sociaal media wees ik ook diverse liefhebbers op deze webcam zodat ik de toestand aldaar niet alleen zag en wat verbaasde mij er werd wel gelost en om de kwartier en weer eerst Blauw dan Wit en dan Rood  en dan nog zegt men dat het concoursverloop niet gemanipuleerd wordt. Vaker heb ik al gezegd dat er vanuit de windrichting gelost moet worden om een beetje eerlijk concoursverloop te krijgen maar onze LC lost zo dat de duiven uit de verkeerde hoek de rayons in komen vliegen , ik ga er niet verder op in omdat men dan gaat denken daar heb je hem weer met zijn stokpaardje maar als niemand het snapt ben ik altijd bereid het je uit te leggen. En dat het een juiste keuze was zoals het bestuur zegt om uit te stellen omdat het nu een pracht vlucht was, dit geeft gelijk aan dat ze niet weten waar ze over spreken. Natuurlijk voor de Oostkant weer een ideale vlucht maar verder weer grote verliezen en op sociaal media ( waar bestuurders zelf wel gebruik van maken maar liever niet hebben dat hun leden dat ook doen) was er in de middag al een duivenmelker uit Sneek die al twee duiven uit Rotterdam in zijn ren had zitten, @#$$$#@$# WAT MOOIE VLUCHT.

Genoeg van mijn schouders en rug geschud, op beide vluchten mijn prijsjes gepakt en op Lennik zelfs in de club een jonge duif in de eerste tien maar als ik de mpm vergelijkt dan draaide de grootmeester in Reeuwijk er zeventig voor me dus ?????? Denk, dat ik maar kanaries ga kweken.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs

Postduivencoach.

 

Comments are closed.