Het wel en wee rondom ons duivenkot 27-2020

We zijn weer een weekje verder en terwijl in heel Europa het corona virus weer toeslaat versoepelen de heren in den Haag de regels. Maar de 1,5 meter afstand blijft in stand terwijl iedereen kan zien dat niemand zich er meer aan houd. Zelfs de handhavers en politie zien door de regeltjes de regels niet meer, dus overal chaos.

Hetzelfde geld voor de duivensport we struikelen langzamerhand over de protocollen , corona protocollen ,hitte protocollen enz maar  de wagens worden volgeladen enz enz , daarnaast staan ze in de hitte nog een hele nacht in een loods enz enz. Wordt er door neutrale personen bij die duiven gewaakt ? In een vereniging mag er immers ook niemand alleen bij de ingekorfde duiven zijn  ? Alles wat krom is kan iedereen recht lullen maar bij mij moeten ze daar niet mee aankomen. Adje uit Baarle sloeg zaterdag met een grote voorhamer de spijker precies op zijn kop, leugens van het IWB een commissie die al lang het veld had moeten ruimen maar in ieder geval door het vorige NPO bestuur gehandhaafd werd en zelfs gepromoot, ik hoop dat het huidige bestuur aan deze commissie een einde maakt, maar ik denk het niet, daar er nu al signalen zijn dat alles door gaat draaien zoals de afgezette voorluller wilde. Maar omdat het overal in Belgie en Frankrijk regende werden alle Nederlandse vluchten uitgesteld terwijl de foto’s en filmpjes die op sociaal media verschenen mooie losplaatsen met prachtige blauwe luchten liet zien. Al snel kreeg ik zaterdag middag een mailtje van een liefhebster uit Hendrik Ido Ambacht die op Melun had meegedaan , in een mum had ze er 51 van de 55 thuis met geweldige snelheden, ook de Belgische vluchten verliepen allemaal geweldig met hoge snelheden.  Toen ik er in de avonduren over schreef werd ik al snel door een lossingverantwoordelijke uitgemaakt voor zeiksnor en azijnpisser, hij kon mij er niet mee beledigen , hij zou me pas beledigen als hij opperde dat ik hetzelfde karakter had als hij.

Dus de duiven gingen er misschien op zondag uit, zondagochtend zat het wolkendek potdicht en de wind was aangewakkerd met flinke felle windvlagen, een lossing zou in mijn optie onverantwoordelijk zijn , maar de heren wachtte en gingen aan het eind van de ochtend lossen. Ook nu kwamen de eerste duiven met hoge snelheid naar huis  en met twee keer tien duiven mee en op elke vlucht een mooie kopduif mag ik niet klagen, ook zijn alle duiven thuis maar of ik het nu mooie vluchten vond ? Nee, en ze hebben gegokt en goed gegokt maar mooie vluchten met constant verloop ,nee.

Hopelijk krijgen we volgende week weer een vlucht waarvan we kunnen nagenieten maar deze week was dat niet zo.

Tot de volgende rondom.

 

Kees Commijs

Postduivencoach.

 

Comments are closed.