Het wel en wee rondom ons duivenkot 24-2020.

We zijn weer een weekje verder,  zoals ik al schreef in de vorige rondom  de coli ellende sloeg ook hier toe. Maar de coli-stop van Giantel heeft echt wonderen verricht en het hele spul is weer onder controle . Zodra de privé omstandigheden het toelaten zal ik gaan rijden met de jonge duiven want met een keertje vijf kilometer gehad te hebben kunnen we niet met ze de boer op.  Als ze nu zijn uitgevlogen zit het hele spul weer in 25 seconden in het hok zoals het hoort. Uiterlijk zie je er weinig meer aan en de mest is geweldig maar in de koppen en lichaampjes kun je niet kijken, dus probeer ik nog wat geduld met ze te hebben.

Ook de oude duiven zien er schitterend uit maar de prestaties zijn echt veel minder dan dat ze zouden moeten kunnen. Als ik mijn dagboek erop nakijk is het een duidelijke zaak en is het al jaren hetzelfde geval, de eerste keer dat ze meegaan zie je dat ze er een prachtige vlucht van maken en zie je dat andere liefhebbers in de club geweldig falen  en daarna zie je de prestaties terug lopen terwijl degene die de eerste vlucht vlogen als een natte krant opeens de lijst gaan verpulveren. Eerder kwam al aan het licht dat dit bij sommige in de voorgaande jaren met ,, het geel ,, te maken had. Maar ik ben en blijf die eigenwijze droplul die het gewoon laat gebeuren, mijn duiven moeten er immuun tegen worden en geloof me die vroege zit eerder op mijn plank dan dat andere denken. Ik ken mijn vogels en ken hun kwaliteiten.

Duidelijk was dus dat het zaterdag vanuit Peronne een slechte vlucht van onze duiven was , ruim twintig minuten na de eerste prijs pakken vind ik slecht , bar slecht en het is niet anders . Ook zijn er nog vier onderweg en een telling binnen mijn club zette de teller van achterblijvers al ruim boven de honderd.

Dan ga ik de columns links en rechts lezen en dat is iets wat ik feitelijk niet moet doen. Ik erger mij er steeds weer en meer aan , mooipraters die hun hok duiven proberen tot het beste van Nederland te promoten en desnoods allerlei veronderstellingen uiten om andere goed presterende liefhebbers onderuit te schoffelen.

Ik haat deze lui meestal beginnen ze met de wind was niet gunstig dus ik vroeg me al af of ik wel mee zou gaan doen. Doe dan niet mee en hou die klootzakken van duiven die dan schijnbaar alleen goed hun prijzen kunnen pakken als anderen door de wind benadeeld worden thuis als jij het voordeel van de wind prefereert. Stop liever met de duivensport want ik vind je gewoon zielig. Dat er dan een geweldige uitslag binnen de club volgt zet me dan tot nadenken en dus even op compuclub uitslagen de naam aantikken in de lijst van de afdeling en dan schrik je je rot en denk ik is hij de enige met postduiven in zijn club en heeft de rest allemaal pauwstaarten. Of en dat lijkt me vaak het meest logische geval bij liefhebbers die windafhankelijk schijnen te zijn , zal hij ook wel in een club zitten waar hij door zijn ligging extra voordeel heeft. Nogmaals ik erger me er rot aan die liefhebbers die windbepalend inkorven en zeggen , nu de wind is zo dat de rest in het voordeel zit en ik in het nadeel. Bekijk jullie sport eens eerlijk en laten we eerlijk zijn van Peronne kwamen de duiven zo binnen als ze binnen behoren te komen vanuit het zuid westen.

Las dat er deze week in België een ware rampvlucht voor de jonge duiven is geweest door eigenwijs gedrag van de vervoerders  en nu ik het toch over België heb is er een tip voor die zogenaamde voordeel zoekers , ga in België je duivensport beoefenen kunnen jullie lekker poelen , de club uitzoeken waar je op die bepaalde vlucht het meeste kans heb enz enz maar bedenk wel dat ze in België niet zo dom zijn als in Nederland want als ze daar zien dat je je voordeel probeert e pakken laten ze je gewoon met je mand voor het lokaal staan. Slimme mannen die Belgen.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs

Postduivencoach.

Comments are closed.