Het wel en wee rondom ons duivenkot 23-2020

We zijn weer een weekje verder en ik vind één van de naarste weken van mijn leven.  Dus mijn hoofd staat even niet naar duivensport maar om mijn gedachten te verzetten probeer ik toch de aandacht er bij te houden en niet te verzwakken al gebeurt dit automatisch toch, zo liep ik zaterdag drie keer tegen de kist die al jaren  midden op het weitje staat en tot twee keer viel ik er zelfs overheen. Betrap me zelf op foutjes omdat de gedachten er niet voor 100 % bij zijn , was later met het duiven in de mand zetten en dus ook later voor het inkorven enz.  Bij de jongen ook zien dat er iets niet in orde is maar daar te laks op reageren maar daar later meer over.

Deze week dus de M3 gehaald bij de firma van de Berg, in Leidschendam. Prima uitleg en demonstratie en ik heb het systeem dit weekeinde gebruikt en is gewoon een verademing. Krijg je van de vereniging normaal een uitdraai waar de duiven allemaal opstaan maar door elkaar op volgorde van inkorving , hier uit print ik een mooie inkorflijst en zie dan ook dat de inkorver slechts 7 minuten nodig had op 32 duiven in de mand te proppen soms zelfs met enkele seconden ertussen. Ook de lijst na de vlucht die uit de computer kwam is geweldig duiven mooi op volgorde van aankomst met alle relevante gegevens er achter. Gewoon voor een duivennert als ik geweldig. Ook schijnt het een systeem te zijn wat voor de inkorver en computerman van de club eenvoudig te bedienen is want deze waren er snel uit en alles is prima gegaan. De piep van het apparaat staat op half en is zelfs binnen in huis te horen. Jongen buiten, dan zet ik hem even op training en weet dan dat ze later allemaal binnen zijn of niet. Ook zijn we nu automatisch verbonden met Benzing live zodat iedereen kan zien wanneer mijn duiven in training zijn en ook de vlucht kan volgen. Benzing live schakelt ook door naar Compuclub live en eerlijk zaterdag piepte de duif en voor ik bij het hok was zag ik dat hij al op compulive stond. Ook is het mooi dat je als je gaat afslaan bij je club een pingel op je telefoon krijgt dat er weer een nakomer is gevallen. Verder moet ik uiteraard nog veel leren hoe met de klok om te gaan, maar ik denk dat dit wel goed komt.

Dus zaterdag stond het nieuwe systeem aan en de duiven waren weer verkeerd in volgorde gelost en ik ga de lossingcommissie van de afdeling 5 ervan verdenken dat dit een beetje met opzet gedaan wordt, anders moet je wel weinig begrip beschikken over wat duivensport inhoud en hoeveel een toch wel vrij hevige wind van invloed kan zijn op een concours. Dat met deze wind de Gouwe IJssel werd ingepakt door Reeuwijk kon ik van tevoren vertellen. dat Rotterdam werd ingepakt door de grens Capelle was van tevoren te voorspellen enz enz. Had  men andersom gelost dan waren deze beelden anders geworden, al zullen goede duiven altijd in de kop blijven zitten maar zeker niet aan een touwtje net als nu gebeurde.

Misschien vind u dat ik van de hak op de tak spring maar wederom ergerde ik mij aan het NPO ,, op de hoogte,,  Men jaagt via een motie van wantrouwen de voorzitter weg en dan geeft men hen de gouden speld als lid van verdiensten mee. Ik heb het aan veel kennissen vertelt en ze kregen buikpijn van het lachen en vinden dat de duivensport echt tot het cultureel erfgoed van het land van de zotheid behoort. Dit bedoel ik, we maken ons echt belachelijk met dit soort dingen en geloof me bestuurlijk gaat er niets veranderen , nog handlangers van de ex voorzitter in het bestuur , hij zelf nog in commissie en handlangers in de secties dus … ik heb meelij met de bestuurders die zich voor dit karretje hebben laten spannen of zij moeten weten waar ze via de selectiecommissie aan begonnen en vooraf gehersenspoeld zijn om onder het motto van nieuw in het geniep het oude karrespoor te blijven volgen.

Maar zoals ik al eerder schreef momenteel veel andere dingen aan mijn hoofd en zaterdagavond waren we  uitgenodigd om bij mijn zus en zwager Surinaams te komen bikkelen. Maar ik had al iets aan de jonge duiven gezien en ze luisterde voor geen donder. Ze zaten buiten en om half zeven zouden we er zijn dus , wat binnen zat heb ik verduisterd en de rennen open, en dan maar hopen dat er geen buurtkat op bezoek zou komen en terwijl er nog twee en twintig op het dak zaten naar mijn zus . In de nacht kwamen we thuis en dus linia recta  naar het hok maar zag in het donker niet dat alles op de golfplaten zat en dus schrokken deze zich rot en klappen als klad om 1 uur de nacht in alle twee en twintig. Ik de pest in en gelijk onder de deken met het idee, dag seizoen het is over en sluiten. Om half zeven maakte Ienepien me wakker met het gegeven ,,moet je die duiven niet binnen halen,, ze zijn al vanaf half zes rondjes aan het vliegen. Nee, ik ga om half zeven niet staan schudden en fluiten en de ren staat open dus kunnen ze als ze willen naar binnen en draaide me dus nog een keertje lekker om. later de andere jongen er weer bij uitgegooid en ik kan zeggen voor de middag was alles binnen en ….. geen duif kwijt maar één ding was duidelijk de coli had het hok goed te pakken. Daags daarvoor had ik al wat 1-4 gegeven ,para -coli en Baytril. maar ze bleven vies schijten en kotsen. Nu zit er coli-stop van Giantel in het water , en licht voer en het ging het vanavond al een stuk beter , duiven tieriger en geen kotsers meer te zien. Hokken lekker uitgedaan met sterke chloor en daarna ging de grote asfaltbrander door de hokken. We zien wel hoe dit afloopt.

Over de vlucht van zaterdag kan ik kort zijn, we begonnen niet vroeg en in de club nog best een hoog prijspercentage maar in het grotere verband was het mede door de wind en ligging bar en bar slecht en voel ik me er echt niet prettig bij , dus op naar de volgende vlucht die dan wel om het ,,echie,, gaat , en hopelijk ziet de lossingcommissie het licht voor die tijd.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs

Postduivencoach.

Comments are closed.