Het wel en wee rondom ons duivenkot 18-2020

We zijn weer een weekje verder en wat sloegen die eikels en eikelien de plank deze week mis in ,,op de Hoogte ,, met hun idee om weer in een goed blaadje te komen bij de liefhebbers en denkend het getij te kunnen keren in hun voordeel. Ze melde namelijk dat opleren binnen Nederland na overleg met de instanties weer onder strikte voorwaarden was toegestaan en dit terwijl het nooit een verbod is geweest. Alleen steeds een verzoek om indien niet nodig om eruit te gaan men gewoon binnen zou willen blijven. Dat was het , en uiteraard de afstand bij ontmoetingen op 1,50 m houden. En nu een hele lijst waaraan je zou moeten voldoen als je even ga rijden tot 5 of 10 km met de duiven. Manden na thuiskomst reinigen en ontsmetten ?????? Waarom je eigen duiven hebben er een half uurtje ingezeten. Verder wil ik er niet op ingaan want volgens bij zijn de zottekens in Papendal neergestreken en is het daar constant carnaval.

Frankrijk heeft zijn maatregelen verscherpt en zijn hun gestelde regels geldend tot 24 Juli , u leest het goed 24 Juli dus …… Frankrijk kan je voor 2020 voor de oude duivenvluchten vergeten. Een liefhebber zei, maar België is aan het versoepelen dus zouden we Vitesse tot de Franse grens kunnen vliegen. Feitelijk gaf hij met deze woorden aan wat er in de duivensport speelt. Kunnen we tot de Franse grens dan is de duivensport voor de Noordelijke en Oostelijke afdelingen redelijk, wat afstanden betreft gegarandeerd, maar voor de zuidelijke afdelingen minimaal. Zelf denk ik dat met versoepeling in Duitsland en Polen we direkt met die bonden in overleg moeten gaan en voor de Oostlijn moeten kiezen , is weer eens wat anders  en we krijgen sport en kilometers blijven kilometers of ze nu van het zuiden of van het oosten uit gevlogen worden. Natuurlijk veranderd er wat ten opzichte van de liggingen en waar eerst liefhebber andere tijd moesten geven gaan ze dan tijd krijgen, inderdaad dat wordt anders. Maar een goede duif blijft een goede duif en als je voor jezelf weet dat je over een goed hok duiven beschikt dan hoef je niet bang te zijn of ze uit het Oosten , Westen of het Zuiden vliegen, Ik ben nooit bang voor dit soort dingen en ook niet voor de concurrentie van andere liefhebbers groot of klein . Ik denk zelfs dat door het niet doorgaan van de vluchten ik nu al vier eerste prijzen verspeeld heb. Nu zit ik me rot te lachen achter het peceke want wat zullen er nu tandenknarsende melkers met stijve nekken en rooie koppen van nijd achter hun telefoon of beeldscherm zitten van hoe durft die bluffer dat te zeggen. Sorry mannen een grapje ( maar ik meen het wel ).

Vanmorgen belde er nog een melker of ik mijn duiven uit had en ik bevestigde dat met ,,Ja de jongen ,, Nou Kees die draaien hier en die van mij zijn ertussen geklapt ,, steeds zijn ze weg en komen dan weer terug. ,, Ik , ja dat klopt ze trekken momenteel dagelijks over heel de stad en ik sluit ze een uur buiten om te kunnen jagen. Maar ga ff naar het hok want er vliegen nog vier piepers op , denk dat er weer een kat zit,,.  Toen ik op het hok kwam vielen die vier piepertjes terug en ook een twintig jongen , terwijl ik ze binnen riep kwamen die andere drie en dertig er ook aan dus ik belde de melker terug.  ,, Ik je ziet ze zeker niet meer ,, Hij nee dat klopt ,, Ik , ze zijn al binnen . Hij , nee hé.  ,,Ik , oke een fijne dag,,. Ik had er wel lol in en het geeft ook aan hoe ik ze momenteel onder controle heb en ik moet toegeven dat ik rustig met de huidige toestand omga , geniet van de duiven en het lijkt wel of er meer rust op de hokken is. Zal ook aan deze melker liggen die van het standpunt uit gaat , ik zie wel hoe het loopt want ik heb er zelf totaal geen invloed op en als er straks dingen zijn waar ik mij niet in kan vinden dan blijven ze gewoon thuis. Ik wil controle houden over de behandeling van mijn duiven zolang dit kan tot aan de reismand.  Ik weet nog dat ze een keer terug kwamen en een melker niet wilde dat zijn duiven bij de club gelost werden en ze uit de mand ging liggen halen en tot drie keer toe een zelfde duif (toevallig van mij) uit de mand er weer in de mand deed, ik zal het nooit vergeten en kan er nog boos over worden. Eigenbelang is voor sommige een must. Ik vind dat iedereen ook respect moet hebben voor de duiven van een ander of die nu wel prijs speelt of niet. Ook voor de mindere spelers (net als mij) is het een hobby.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs

Postduivencoach.

Comments are closed.