Het wel en wee rondom ons duivenkot 16-2020

We zijn weer een weekje verder en feitelijk is er helemaal niets veranderd, het NPO blijft in op de hoogte haar wekelijkse sprookjespraat verkondigen en de echte problemen worden onder het vloerkleed coromavirus vooruit geschoven terwijl de tijd ook tot betrekking wel of geen olympiade organiseren vanwege de te hoge kosten nijpender word. In wezen zijn de personen die in de oppositie waren heel erg stil en uiteraard vaart daar een voorzitter met een motie van wantrouwen aan zijn reet wel bij. Vermoed zelf dat ze gewoon gaan door modderen met alle nadelige gevolgen.

Voor wat de hertstart van de duivensport betreft hoor je weinig en zal er goed nagedacht en gewerkt moeten worden over de te nemen stappen. Zelf zie ik helemaal niets in dubbelvluchten en zeker niet in gelijke lossingen van oude en jonge duiven. Hopelijk kunnen we met de jonge duiven gewoon op tijd starten en deze dus africhten anders is de kweek 2020 helemaal nutteloos geweest. Het oude duivenprogramma zal wel aangepast moeten worden en zullen alle disciplines wel met enige vluchten ingekort worden en in deze moeten we dan maar schijt hebben aan de zgn. olympiade punten want dat heeft menigeen vorig seizoen  op Vierzom, door voor deze punten onverantwoord te lossen de kop gekost en een gat in hun toekomstplannen geslagen. Ik kan het ze nog niet vergeven.

Hier op de hokken gaat alles zijn gangetje , geen contacten met andere melkers dus gewoon hier je ding zitten te doen. vandaag de doffers met de duivinnnen samen uitgelaten en de rest van de week zitten ze gescheiden. Twee duivinnen worden vanwege lesbische connecties apart opgesloten en ook alle doffers zitten om dezelfde reden overdag achter de hekjes in hun broedhok. Duivinnen gaan één keer per dag uit en de doffers twee keer. Bij de jongen was ik er gisteren eentje kwijt , het is niet anders en hoort erbij. en zo rommelen we maar door. ik voer redelijk licht en zit aan 35 % zuivering voer .

Deze week ook een antenne thuisgestuurd gekregen en een verdeler.  De verdeler die voor Atis was werkt niet optimaal met mijn M1 van de vier antennes geeft hij er slechts twee aan dus toch maar weer mijn oude verdeler en die geef ze nu alle vier aan. de nieuwe Atis antenne piept wel maar zou in wezen nog opgevoerd moeten worden. Ik heb er totaal geen verstand van en denk dat ik het er zo maar bij laat mede omdat ik er ook geen zin meer in heb om stad en land af te rijden om het voor elkaar te krijgen, en per slot van rekening gaat het allemaal maar om één duif namelijk die het eerste aankomt en de rest ???? Bladvulling.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs

Postduivencoach.

Comments are closed.