Het wel en wee rondom ons duivenkot 14-2020

We zijn weer een weekje verder in een tijd die als onwezenlijk aanvoelt, niet dat ik alle dagen de deur uitga maar nu krijg je toch een gevoel ik moet niet maar ik zou wel willen. Je moet overal opletten als je even weg gaat, want moeten hoeven we niet , een telefoontje en de boodschappen staan voor de deur. Maar Ienepien wilt zien wat ze koopt en of dat het vers is. Ik mijd het liever allemaal maar om thuis toch bezig te blijven moesten we toch even naar Hazerswoude omdat ik daar via internet goedkope gebruikte Polycarbonaat platen had zien staan en nog melkwit ook. Tevens had dat bedrijf voor een redelijke prijs ook wat multiplex dus rijden dan maar. Ienepien was alle maatregelen al gewend van het boodschappen doen maar ik als spontane ziel had wel moeilijk mee. Maar we hadden de platen dus ik kon me weer met hamer en zaag vermaken. Eerst onze jacuzzi hut aangepakt en rondom tot 1,10 m hoog dichtgezet met polycarbonaat, zand ,stof en bladeren kunnen nu niet meer door de bamboestokken wand naar binnen waaien. Toen deze klus geklaard was ben ik vol overgave begonnen met de val bij de duiven te veranderen , al jaren ergerde ik bij als de duivinnen snel terug kwamen van het trainen en dan bij de doffers over de valplanken liepen en ook omgekeerd , de doffers die op de planken aan het knokken waren en lagen te loeien naar de duivinnen. Wat ik wilde had ik al een paar jaar in het hoofd , een spoetnik met de antenne erin en een trengelraam op 33 cm om de duiven iets af te stoppen maar geen gewone spoetnik maar één waar de duiven niet op konden komen als hij dicht was en teven het hok iets verduisterde op de dag, Nu kwamen dus die melkwitte polycarbonaatplaten van pas  en dit weekendde de spoetnikken gemaakt , moet nog een mooi stripje opgeplakt worden en dat gaat prima met bisontix en de trengelraampjes moeten nog gemaakt worden en dan is het weer spik en span.

Vandaag weer acht jonge duiven gespeend en de laatste zes jongen van dit jaar liggen bij de kwekers  , al kwam er alweer commentaar via internet waarom kweek je nog dit jaar toch geen vluchten.

Ach als straks alle jongen in de lucht staan ga ik africhten en ook via het display, goed in de gaten houden hoe de aankomsten zijn en  aan het eind van het jaar het hok (waarin de bedoeling was voorheen om met jonge duiven weduwschap te spelen) nu 24 jongen van de 60 jongen over te houden voor komend jaar. Dus selecteren op eigen onderlinge africhting en afstamming. Als liefhebber moet je keuzes maken ook in tijden dat alles onzeker is moet er een plan van aanpak zijn.

We zouden tot in oktober kunnen vliegen met de duiven kijk maar naar de taartvluchten in het afgelopen jaar, was bijna geen slechte vlucht bij en met redelijke snelheden. Alleen voor de fondvliegers worden eendaagse vluchten moeilijk al kunnen overnachtvluchten altijd , Limoges was toch ook in September.

Daarom al missen we onderlinge contacten, we moeten niet bij de pakken gaan neerzitten, heel veel mensen zijn ziek (zelfs voor corona om de hoek kwam kijken) en ik wens iedereen het allerbeste toe en hoop dat de medici iedereen zolang mogelijk op ons bolletje kunnen houden. Keuzes maken van wie wel en wie niet vind ik onbespreekbaar. Iedereen heeft recht op leven. Of het moet een eigen keuze zijn.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs

Postduivencoach.

Comments are closed.